Marionetski ep tvoraca South Parka - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Marionetski ep tvoraca South Parka

Marionetski ep tvoraca South Parka

Stone i Parker zabrijali su napraviti akcijski lutkarski spektakl. Nakon Stana, Kylea, Kennyja i Cartmana, stiže nam 'Team America', jedina nada čovječanstva!

15.08.2004 0 komentara

Marionetski ep tvoraca South Parka

Nakon što su prije nekoliko godina Matt Stone i Trey Parker završili dugometražni spin-off kultne serije 'South Park', tvrdili su da ih ništa više ne može natjerati da snime još jedan dugometražni uradak. E, kad bi kreativcima bilo samo tako zanemariti izazov.

Kada je jedan dan Parker na TV-u vidio epizodu kultne britanske lutkarske SF serije 'Thunderbirds', odlučio je - ajmo napraviti film s lutkama! Za snimanje filma po kultnoj seriji bilo je kasno jer je Universal već počeo s produkcijom igrano-filmske verzije serije s Jonathanom Frakesom kao režiserom. Laknulo im je, ipak, što film neće biti izveden s lutkama, tako da je koncept ostao originalan.

Sljedeća ideja bila je da snime lutkarsku verziju ovogodišnjeg filma katastrofe 'Dan poslije sutra', ali pravnički tim brzo ih je od toga ohladio. Napokon su shvatili da bi najpametnije bilo da sami smisle likove i priču. Tako je nastao 'Team America: World Police' (trailer - klik!) koji prati internacionalnu policijsku organizaciju zaduženu za očuvanje svjetske stabilnosti: Gary Johnston, broadwayska zvijezda u usponu nevoljko pristaje postati član elitne postrojbe 'Team America' kako bi raskrinkao mutne poslove sjevernokorejskog diktatora Kim Jonga II koji teroristima planira prodati oružje za masovno uništenje.

Hrabra grupa putujući cijelim svijetom suočava se sa svakojakim neprijateljima, uključujući i grupu holivudskih liberala koju čine Alec Baldwin, Liv Tyler, Matt Damon i dr. Ne bi to bio Stone/Parkerov film da nema uobičajenog prostačenja, podbadanja, pjevno-plesnih brojeva i ismijavanja suvremene politike, a posebno borbe protiv terorizma, i holivudskih akcijskih blokbastera.

Filmska ekipa broji sve redom renomirane profesionalce: uz 35 najpoznatijih svjetskih lutkara, na filmu su radili i direktor fotografije Bill Pope ('Spider-Man 2' i 'Matrix'), dugogodišnji Muppetov suradnik Jim Dultz kao produkcijski dizajner, Karen Patch ('Royal Tenenbaums') koja potpisuje kostime za svih 250 likova i dr.!

Iako nekim filmovima od scenarija do realizacije treba i do dvije godine, 'T.A.' je završen u svega nekoliko mjeseci. Izmorenim autorima sada je ostalo tek par dana odmora do početka rada na drugoj polovici osme sezone 'South Parka'. Iako su uživali radeći na filmu, ne skrivaju da je snimanje bilo iznimno frustrirajuće s obzirom da se radilo sa lutkama: 'Scenu u kojoj glavni lik pije snimali smo 50-ak puta prije nego je ispalo kako treba!'.

www.teamamericamovie.com

Komentari

Nema komentara.