Leševi i čokolada - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Leševi i čokolada

Leševi i čokolada

Tim Burton, jedan od razloga zbog kojih Ameriku ipak ne treba sravniti sa zemljom, upao je u svoju kreativnu fazu pa istovremeno radi dva filma.

04.07.2004 0 komentara

Leševi i čokolada

Već smo vam pisali o njegovom novom stop motion animiranom filmu, 'The Corpse Bride', koji nam je postao novi smisao života, u kojem tip zabunom oženi mladenku – leš. Rađen u maniri njegovih fenomalnih animiranih filmova 'James and the Giant Peach' i 'The Nightmare Before Christmas', ovaj bi nam film trebao priuštiti još malo burtonovskih gušta, utemeljnih na staroj ruskoj legendi.

Na popisu glumaca koji će svoje glasove posuditi likovima u filmu su već stalni Burtonovi suradnici kao što je odličan Johnny Depp, Helena Bonham Carter (Burtonova cura, koja mu je, ako ste za trač, 26. lipnja rodila sina), Albert Finney, Joanna Lumley, Christopher Lee i Emily Watson. Johnny Depp glumi lik Victora, koji iz svog uštogljenog viktorijanskog svijeta 19. stoljeća dolazi u svijet podzemlja, gdje se spetlja s privlačnom lešinom, kojoj glas daje Helena Bonham Carter. Razvoj događaja pokazat će Viktoru da postoje mnogo zanimljivije stvari od onog što je do tada zvao normalnim životom i njegove žive zaručnice te da ga ništa ne može odvojiti od njegove prave ljubavi.

Nevjesta

Film će biti krcat crnim humorom i parodijama na račun smrti, a sam Burton kaže kako to smatra terapeutskim. Po mišljenju čupavog kreativca 'ljudi se trebaju šaliti na račun smrti, umjesto da je se plaše. Odrastao sam vođen mišlju da bi taj događaj zapravo trebao biti slavlje, to mi se čini zdravim, pozitivnim i duhovno ispravnim.'

'The Corpse Bride' ima zakazanu premijeru za listopad 2005. godine (do tada ćemo pojesti nokte), a dobro je znati da će glazbu za film raditi Danny Elfmann, vječni hiperproduktivac dobre filmske glazbe. Da stvar bude još bolja, Burton istovremeno snima još jedan film, ovaj puta igrani, koji se radi po svima nam dragoj knjizi iz djetinjstva, 'Charlie i tvornica čokolade', a u kojem također glumi Johnny Depp.

Ovaj se film očekuje nešto ranije, u srpnju 2005., a ako ste žedni još informacija o Burtonu i njegovim filmovima, osim utvrđivanja gradiva (ponovnim) gledanjem njegove bogate filmografije, preporučamo vam nekoliko web stranica. Site sa svim vijestima i novostima o Burtonivim filmovima naći ćete ovdje, a ako razumijete francuski, skoknite na ovaj fansite. Ako ste pak raspoloženi za nečiju neukusnu zabavu, pogledajte ovu preverziju.

Komentari

Nema komentara.