Oženio sam leš! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Oženio sam leš!

Oženio sam leš!

Tim Burton se vraća u velikom stilu! Njegov novi animirani film 'The Corpse Bride' najavljen je za listopad 2005. Malo je daleko, ali...

13.06.2004 0 komentara

Oženio sam leš!

Pretpostavljamo da ste svi pogledali 'The Nightmare Before Christmas', Tim Burtonov fenomenalni animirani film snimljen tehnikom stop animacije. Majstor se vraća s još jednim animiranim stop motion filmom o tipu koji se ženi lešinom. Hmm, daaa! I eto, tko će vam drugi nego mi pokazati jednu od prvih slika s junakinjom filma, prelijepom mladenkom koja je friško ustala iz mrtvih. Dizajn je pravi Burtonovski - morbidan i spooky, a u isto vrijeme simpatičan i sladak.

Radnja filma bazira se na ruskoj narodnoj priči iz 19. stoljeća, za koju se čak smatra da vuče korijene iz stvarnih događaja. Naime, eto što su bolesni Rusi smislili: bile tako antisemitske bande koje su voljele harati po židovskim vjenčanjima i ubijati mladenke, nakon čega bi ih pokapali u vjenčanicama. Jedna takva probudila se iz mrtvih pa ju je lik iz Burtonovog filma oženio.

E sad, tko je tu luđi, dal' Rusi s ovako uvrnutim pričama ili Burton sa svojim bolesnim interpretcijama istih, ali dovoljan je samo jedan pogled na sliku iz filma i sve vam je jasno. Čeka nas jos jedno tipično burtonovsko ostvarenje, koje jednostavno ne moze ispasti loše. Dobro, teoretski može (sa suzom u oku se sjećamo 'Planeta majmuna'), ali nadamo se da će Burton imati sve pod kontrolom. Jedini problem je što na film moramo čekati više od godinu dana, no ako ste gledali 'Nightmare Before Christmas', onda znate da vrijedi.

U međuvremenu, ako ste sluuučajno propustili pogledati Burtonov posljednji film 'Krupna riba', podsjećamo vas da to uskoro učinite. Jel' jasno?!

www.timburton.com

Komentari

Nema komentara.