Može li se Disney zakopati još dublje? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Može li se Disney zakopati još dublje?

Može li se Disney zakopati još dublje?

Svima je jasno da je nakon prekida suradnje s Pixarom gubitnik Disney, njegovi se čelni ljudi opet mogu podičiti nevjerojatnom količinom izgovorenih gluposti.

08.06.2004 0 komentara

Može li se Disney zakopati još dublje?

Iako se baš ne obaziremo previše na događanja u Disneyu, koja se u posljednje vrijeme uglavnom temelje na internim svađama oko šefovanja firmom i očajničkim potezima spašavanja onog što se spasiti može, direktor Michael Eisner zapanjuje nas svojim provalama.

Odmah nakon prekida sa Pixarom iz Disneya je bilo najavljeno da će se u kući miša producirati nastavci animiranih filmova koje je radio Pixar, a za koje su autorska prava ostala Disneyu ('Toy Story', 'Monsters, Inc.'...). Pohlepnici se nadaju napraviti uspjeh poput 'Shreka 2', koji žari i pali kino blagajnama. Analitičarka Jessica Reif Cohen smatra kako je taj potez više nego glup jer će publika nastavke popularnih filmova i dalje podsvjesno povezivati sa Pixarom, a s druge strane, previše nastavaka na jednu temu lako će iscrpiti temu i smanjiti joj vrijednost.

No čini se kako Eisner i mišja ekipa ne misle na opće dobro i status filmova, nego samo na vlastitu zaradu i promociju. Nevjerojatna je njegova količina slijepog entuzijazma i proračunatosti, naime, genijalac je izjavio kako bi od nastavaka profitirale obje kompanije, a k tome bi Disneyeva marketinška mašinerija mogla pomoći Pixaru. Halooo? Ako nekome ne treba reklama, onda je to Pixar!

I još jedan Eisnerov biser za kraj: striček je predvidio skori kraj tradicionalne, rukom crtane 2D animacije (podsjećamo, Disney je zatvorio sve svoje studije za 2D animaciju i posvetio se isključivo 3D animaciji). ‘2D animacija doživjela je svoj kraj, baš kao i crno bijeli film.’ Gospodine Eisneru, o čemu vi to?!

Komentari

Nema komentara.