Prokletstvo Egzorcista - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Prokletstvo Egzorcista

Prokletstvo Egzorcista

Oko novog 'Egzorcista' stvorila se takva zbrka da bi nekoliko istjerivača trebalo goniti pohlepnog đavla koji se ugnijezdio u nezasitne producente.

14.04.2004 0 komentara

Prokletstvo Egzorcista

Najbolje da krenemo redom - kompanija Morgan Creek je odlučila snimiti film koji bi radnjom bio smješten u vrijeme prije originalnog, megauspješnog filma iz 1973. godine. Redateljska palica povjerena je Paulu Schraderu koji je gotovo bio dovršio film kada je kompanija odlučila da njegova verzija nije 'dovoljno strašna'. Tada je napisan potpuno novi scenarij i angažiran redatelj Renny Harlin, o čemu smo već pisali.

Harlinov film će se u američkim kinima početi prikazivati 20. kolovoza, a novost je da će nakon toga u DVD izdanju pojaviti obje verzije - i Schraderova i Harlinova. Poduzetni čelnici Morgan Creeka odjednom su shvatili da Schraderov film nije baš takva hrpa smeća kakvom su je smatrali i da bi se i na njemu dao zaraditi pokoji dolar. U snimanje oba filma uloženo je skoro 100 milijuna dolara pa ni ne čudi da producenti pokušavaju učiniti sve kako bi vratili uloženu lovu.

Scena iz Harlinovog Egzorcista

Filmovi bi se na DVD-u trebali pojaviti istovremeno, a najveća zbrka trenutno nastaje oko toga kako nasloviti dva filma koji u originalu imaju isto ime. Naslov je ključan kako bi se filmovi mogli zaštititi autorskim pravima i svim onim birokratskim procedurama na temelju kojih se kasnije ubiru pare od prikazivanja i distribucije.

Iz Morgan Creeka odjednom inzistiraju na tome da se filmovi tretiraju kao dva odvojena i posve individualna rada, a ne kao jedan film koji je snimljen dva puta. Razlog tome je jednostavna formula: dva filma = dva puta autorska prava = dva puta više love.

Zasad nije jasno da li će se možda oba filma pojaviti na jednom DVD-u ili zasebno, ali je posve sigurno da će za njihovo izdavanje biti zaslužan Warner Bros. Cijela priča o ovom filmu i njegovim redateljima zapetljana je od samog početka. Prvotno je film trebao režirati John Frankenheimer, ali on je preminuo prije nego što se stigao prihvatiti posla. Nakon toga je angažiran Schrader koji je želio za glavnu ulogu angažirati Liama Neesona, ali to nije bilo moguće zbog njegovih već preuzetih obaveza… ima toga još, ali nam se već zavrtjelo u glavi…

službeni site

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.