Srpski film prestrašan za festival straha - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Srpski film prestrašan za festival straha

Srpski film prestrašan za festival straha

Nasilni 'Srpski film' povučen je sa londonskog FrightFest film festivala nakon što su ga pogledala cenzorska tijela.

z.m. 30.08.2010 1 komentara

Srpski film prestrašan za festival straha

'Srpski film' već godinu dana saknjuje javnost diljem svijeta, ponajviše zbog eksplicitnih scena nasilja i seksa, koje čak uključuju i novorođenčad. Film redatelja Srđana Spasojevića nakon svakog festivalskog prikazivanja izazivao je razne reakcije (pa čak i povraćanje).

Britanski Odbor za klasifikaciju filmova bio je jednako zgranut kada je pogledao film i odbio je dozvoliti njegovo prikazivanje u Britaniji, osim ako se ne izrežu četiri minute filma, što je oko 49 različitih scena. Redatelj filma inzistira da je svo nasilje u filmu opravdano jer je film alegorija srpskog društva i 'silovanja' koje nad njim vrše razni političari. Cenzori su u svojoj službenoj izjavi naveli da 'razumiju kako je namjera filma da šokira, ali određene seksualne scene su neprihvatljive i ne mogu se klasificirati prema postojećim britanskim standardima ni za publiku stariju od 18 godina.'

Nakon ovakve ocjene, organizatori FrightFesta odlučili su povući film s rasporeda prikazivanja, jer ne žele kratiti originalnu redateljsku verziju.

Komentari
A: alen burazer noturno 12.10.2010 Pogledaj profil

sve je to umetnost,samo umetnost hehehe