Ako vam se fućka, idite u Vukovar - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ako vam se fućka, idite u Vukovar

Ako vam se fućka, idite u Vukovar

Vukovarski filmski festival ugostit će rumunjskog dobitnika Srebrnog medvjeda 'Ako mi se fućka, fućkam', a udomit će i 5 perspektivnih scenarista.

s.p. 16.07.2010 0 komentara

Ako vam se fućka, idite u Vukovar

4. Vukovar Film Festival - festival podunavskih zemalja objavio je da će u službenoj podunavskoj konkurenciji prikazati i dobitnika berlinskog Srebrnog medvjeda, rumunjsko-švedski film Florina ªerbana 'Ako mi se fućka, fućkam'. Film je to o mladiću Silviu kojeg za pet dana čeka izlazak iz popravnog doma, no sve se zakomplicira i taj se izlazak nepovratno odgodi.

Uz već najavljenog dobitnika berlinskog Zlatnog medvjeda 'Med', u službenoj konkurenciji naći će se i mađarski film 'Pál Adrienn' redateljice Ágnes Kocsis koji je nedavno prikazan u Cannesu. To je film o usamljenoj medicinskoj sestri koja obožava mazati kremaste kolače, a u potrazi je za davno izgubljenim prijateljem iz djetinjstva.

'David želi letjeti', r: David Sieveking

Od kratkih filmova iz konkurencije najavljuje se hrvatski film Saše Bana 'Interijer, stan, noć' o mladom paru u noćnoj svađi, u kojem glavne uloge tumače Bojan Navojec i Marija Škaričić. Dokumentarna konkurencija donosi njemačko-švicarsko-austrijski film 'David želi letjeti' o mladiću u potrazi za inspiracijom koji odluči prihvatiti savjet svog idola Davida Lyncha te počinje istraživati transcedentalnu meditaciju.

Uz 'Davida', ljubitelji dokumentaraca moći će pogledati i slovački film 'Granica', priču o malom slovačkom selu koje je nakon drugog svjetskog rata podijeljeno između SSSR-a i Čehoslovačke. Selo je podijeljeno bodljikavom žicom nemilosrdno razvučenom između kuća, a žica je podijelila i groblje i zemlju, baš kao i brojne obitelji u vremenu od nekoliko dekada. Filmofile podsjećamo da je i ove godine za posjetitelje otvoren besplatan kamp na vukovarskoj adi, a VFF se održava od 25. do 29. kolovoza.

Za vrijeme trajanja Festivala održat će se i Dunavska scenaristička radionica koju će voditi hrvatski redatelj i scenarist Ognjen Sviličić. Pozivaju se svi koji imaju ideje za filmske priče da napišu story outline (priču filma u 24 riječi) i tako dobiju mogućnost sudjelovanja u radionici. 5 najboljih pisaca story outlinea po sudu Ognjena Sviličića imat će osiguran smještaj i doručak u vukovarskom hotelu Dunav za vrijeme trajanja festivala. Tema je slobodna, a story outline uz priloženi CV možete poslati na adresu: press@vukovarfilmfestival.com do 15. kolovoza. Više informacija o VFF-u potražite na službenoj stranici Festivala.

Komentari

Nema komentara.