Slovenka se penje na Motuvun - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Slovenka se penje na Motuvun

Slovenka se penje na Motuvun

'Slovenka' je samo jedan od niza slovenskih filmova koji će predstavljati Sloveniju - novu zemlju partner Motovun Film Festivala.

s.p. 03.05.2010 0 komentara

Slovenka se penje na Motuvun

Motovun Film Festival objavio je da će na ovogodišnjem izdanju festivala zemlja partner biti - Slovenija! S pet filmova u programu retrospektive predstavit će se najuspješnija ostvarenja u posljednjih nekoliko godina. Među njima su i dva nova filma u glavnom programu, 'Slovenka' Damjana Kozolea i '9:06' redatelja Igora Šterka.

'Slovenka' je film o studentici koja zarađuje kao prostitutka, a jedan od scenarista je i naš Ognjen Sviličić. Glavna glumica je Nina Ivanišin koju su kod nas zapazili po erotskoj sceni u 'Neka ostane među nama' - mada su ju gotovo svi brkali s Ivanom Roščić! Drugi hit je '9:06' kojeg smo nedavno mogli vidjeti u sklopu Tjedna frankofonije, a film se može pohvaliti brojnim nagradama na Festivalu slovenskog filma. U ovom psihološkom trileru jednu od ulogu glumi i Labina Mitevska, a film je dijelom sniman i u Hrvatskoj.


'9:06', trailer.

U programu dokumentarnih i eksperimentalnih filmova predstavit će se pet jednosatnih programa najboljih novih slovenskih radova, a najavljen je i bogat glazbeni program u znaku Slovenije. MFF je prije pet godina pokrenuo Program Zemlja partner želeći festivalskoj publici omogući potpuniji uvid u umjetničke scene drugih zemalja. Tako svi  prateći programi festivala – filmske retrospektive, izložbe, koncerti, promocije – dolaze iz Zemlje partnera.

Za ovu priliku organizatori najavljuju da se 'motovunsko brdo pretvara u Triglav', te će se 'motovunskih 277 metara zbrojiti s veličanstvenih 2864 triglavskih' pa će se u 2010. godini moći penjati '3141 metra iznad realnosti'. Vidimo se i ovog ljeta na 'Motovunskom brdu filmova'!

Komentari

Nema komentara.