Ljudska stonoga? Ogavno! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ljudska stonoga? Ogavno!

Ljudska stonoga? Ogavno!

Što se dobije kada ljudima kirurški spojite šupak i usta? U biologiji se to zove ljudska centipeda, a na filmu - čisti horor!

s.p. 12.04.2010 0 komentara

Ljudska stonoga? Ogavno!

Ove godine se sprema distribucija filma koji je po mnogima obilježio 2009., i to kao jedan od najužasnijih horora te godine. Koncept je vrlo bizaran - ludi liječnik kirurški spaja otima tri žrtve i kirurški povezuje njihove anuse i usta, stvarajući 'ljudsku centipedu', što je i naslov ovog filma ('Human Centipede (First Sequence)'. Centipeda je inače člankonožac s puno nogu, a 'nešto slično' dobijemo i kada spojimo troje ljudi jedno za drugim...

Autor filma je nizozemski redatelj Tom Six koji se izjasnio kao fan politički nekorektnih filmova, a navodno je veliki fan radova kao što su 'Salo ili 120 dana Sodome'. Izjavio je da je na ideju došao tako što se s prijateljima šalio na račun zlostavljača djece i smišljao način kako da ih kazni. U ovom hororu glavne žrtve su, kao i obično, dvije lijepe Amerikanke koje su spojene međusobno, a jedna od njih je spojena i za japanskog turista.


'The Human Centipede (First Sequence)', trailer.

Redatelje hororaca i inače optužuju za mržnju prema ženama, a ovaj redatelj će sigurno primati brojne takve optužbe. Za neke bi dokaz da ne voli žene mogao biti u tome što je prije režirao film 'Gay', a krunski dokaz njegove boleštine mogao bi biti u tome da se u jednoj sceni Japanac 'olakšava' u usta ženske žrtve.

Poremećeni doktor je po nacionalnosti Nijemac, a Nijemac i Japanac u filmu su očite aluzije na razne okrutne eksperimente na ljudima koje su vršile Sile Osovine za vrijeme Drugog svjetskog rata. Danas se na filmu snimaju razne bizarne stvari, ali je prava tajna kako je netko uspio skupiti novac i glumce za ovakav film. Odgovor je u tome da je autor 'Centipede' skrivao dijelove priče od financijera, ali i od glumaca jer ga je većina njih odbila nakon prvog čitanja scenarija. Film je nakraju snimljen, a sada će ga u Americi po kinima i na DVD-u distribuirati IFC Films, tvrtka koja je distribuirala i 'Antikrista'.

Za razliku od Von Triera, ovaj autor uopće nije dobio dobre recenzije mainstrem kritike, ali je zato dobio pohvale na nekoliko horor web stranica. Nagrađen je na nekoliko horor festivala, pa autor za ovu godine najavljuje snimanje nastavka pod naslovom 'The Human Centipede (Full Sequence)', a u tom filmu spajat će se 12 pojedinaca. Novi serijal u stilu 'Slagalice strave'? Što reći nego - stvar ukusa!

Komentari

Nema komentara.