Empire nagradio SF - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Empire nagradio SF

Empire nagradio SF

Popularni britanski filmski magazin nagradio je 'Avatar' i 'Star Trek', a pravom ikonom proglašen je 'Gandalf' Ian McKellen.

s.p. 31.03.2010 0 komentara

Empire nagradio SF

Prije par dana objavljene su nagrade filmskog magazina 'Empire' pod sponzorstvom whiskeya Jameson, a specifične su po tome što o svemu odlučuju - čitatelji! Zato na nagradama Empirea nema Von Triera i Hanekea, već je glavni ovogodišnji dobitnik ljubimac masa - 'Avatar'! Film je pobrao nagradu za najbolji film, režiju Jamesa Camerona, pa čak iznenađujuće i za najbolju glumicu - Zoe Saldanu! Ipak, nije pobrao i žanrovsku nagradu za najbolji SF/fantasy već je ta nagrada otišla 'Zvjezdanim stazama'.

Najboljim glumcem proglašen je 'nemilosrdni gad' Christoph Waltz, triler godine je 'Sherlock Holmes', a najbolji horor je 'Neka uđe onaj pravi' koji je tek došao u naša kina. U naša kina će malo kasnije doći odlična britanska satira 'In The Loop' koja je proglašena najboljom komedijom, a debitantom 2009. proglašen je 19-godišnji Aaron Johnson ('Kick Ass') za portret Johna Lennona u biografskom 'Nowhere Boy'. Za Junaka Empirea proglašen je Jude Law, a za najbolji domaći film publika je odabrala 'Harry Brown' s Michaelom Caineom u glavnoj ulozi.

Last but not least - Empire nagrađuje i domaće velikane filma. Krupni Ray Winstone u filmovima obično glumi negativce, ali na ovoj dodjeli je bio vlasnik časne Nagrade za izvanredni doprinos britanskom filmu. A pravom filmskom ikonom je doslovno proglašen Ian McKellen koji je izjavio da se 'raduje da su ljudi uživali u filmovima koje je napravio'. A posjetitelji su mogli uživati u glamuroznoj dodjeli koju je svojim dolaskom uljepšala i - hrvatska glumica Nataša Janjić.

Komentari

Nema komentara.