Klinci koji su uspjeli - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Klinci koji su uspjeli

Klinci koji su uspjeli

Počeli su kao zvijezde reklama i teen filmova, dobivali Oscare s 11 godina, a kada su narasli - postali su velike zvijezde!

s.p. 26.03.2010 0 komentara

Klinci koji su uspjeli

Nedavno je od predoziranja lijekovima umrla teen zvijezda 80-ih Corey Haim, pa se opet povela rasprava oko toga nije li prebrza slava štetna za karijeru dječjih zvijezda. No, imamo dosta primjera dječaka i djevojčica koji su uspjeli preživjeti Hollywood, narasti i steći slavu i kao odrasli glumci:

1. Natalie Portman
Počela je karijeru s ulogom curice u 'Leonu: Profesionalcu', a to ju je učinilo predmetom požude mnogih pedofilskih obožavatelja. Stoga je kasnije odbijala skidati se na filmu i uzimati sexy uloge, a svoju ozbiljnost dokazala je diplomiravši psihologiju na Harvardu.

2. Leonardo DiCaprio
Leo je počeo sa 16, imao je nekoliko uloga u dramama a onda je ulogom u 'Titanicu' ušao u povijest. Iako je još uvijek zadržao dječački izgled, dobiva ozbiljne i muževne uloge policajaca i tajkuna, a sada je već 'kućni glumac' Martina Scorsesea.

Leonardo DiCaprio - bio i ostao dječak.

3. Ron Howard
Počeo je u serijama, zatim je nastupio u 'Američkim grafitima' i gledao kako režira Lucas. Kasnije je napustio glumu i počeo se uspješno baviti režijom i skupljati redateljske nominacije za Oscara.

4. Jodie Foster
Počela je zaista mlada, s tri godine je reklamirala Coppertone, a s 14 je dobila nominaciju za Oscara za ulogu maloljetne prostitutke u 'Taksistu'. Kasnije je ulagala u svoje obrazovanje i karijeru pa joj se to višestruko isplatilo.

Jodie Foster - imala je kontroverzne uloge i u djetinjstvu.

5. Anna Paquin
Svi ju pamte po Oscaru kojeg je dobila s 11 godina, no njezina karijera uspjela je preživjeti velika očekivanja. Glumila je i u art filmovima i u blockbusterima, a do kraja je zasjala na televiziji ('Okus krvi').

6. Christina Ricci
Počela je kao curica u 'Sirenama', razvila se u pravu darkerku u 'Obitelji Addams', a zatim je počela glumiti provokativne uloge. Još jedna curica koja dokazuje da je odrasla kao ozbiljna glumica.

7. Drew Barrymore
Rođena je u pravoj glumačkoj dinastiji, ali njezino djetinjstvo nije bilo kraljevsko. Sa 7 se proslavila u 'E.T.'-u, a zatim je slijedila mladost puna alkohola i droge. Ipak, na kraju se uspjela izvući i postala je primjer dječje glumice koja je prošla 'pakao' i došla do vrha.

Izvor: Entertainment Weekly

Komentari

Nema komentara.