Vijesti iz domaće galaksije - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Vijesti iz domaće galaksije

Vijesti iz domaće galaksije

Amaterski RAF, eksperimentalni 25 FPS i podunavski Vukovar objavili svoje natječaje, a časopis F.I.L.M. proglasio najbolji domaći film 2009.

s.p. 11.02.2010 0 komentara

Vijesti iz domaće galaksije

Udruga FAR i ove godine poziva sve zainteresirane da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na devetoj Reviji amaterskog filma – RAF, koja će se održati od 21. do 27. ožujka 2010. godine u Zagrebu, a mjesto radnje je dobro poznato kino Grič. Prijave se zaprimaju do 25. veljače. Osim standardne kategorije amaterskih filmova, koji će biti prikazani bez selekcije, ove godine uvodi se i nova kategoriju niskobudžetnih filmova za koje će biti napravljena selekcija. Filmovi trebaju biti snimljeni u 2009. ili 2010. godini i poželjno je da je jedan po autoru/ici. Više informacija o uvjetima natječaja i prijavnicu možete potražiti na stranici ovdje.

Počele su prijave radova za 6. Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS. Na ovogodišnji festival mogu se prijaviti radovi završeni nakon 1. siječna 2008. u trajanju do 20 minuta. Pravilnik i prijavnica na hrvatskom jeziku dostupni su na stranicama www.25fps.hr, a online prijavnica na engleskom jeziku na www.shortfilmdepot.com. Prijave su otvorene do 1. lipnja 2010. Radovi s ispunjenim prijavnicama primaju se na adresi Nova Ves 18, 10000 Zagreb. Za sve informacije obratite se na info@25fps.hr.

Raspisan je natječaj za prijave na 4. Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja. Ove godine festival će se održati od 23. do 29.08. 2010. Natječaj možete pogledati na stranici www.vukovarfilmfestival.com gdje ćete naći i prijavnicu. U obzir se uzimaju kratkometražni igrani, dugometražni igrani te dokumentarni filmovi snimljeni nakon 1. siječnja 2008. s tim da je zemlja podrijetla jedna od 12 podunavskih zemalja istaknutih u natječaju. Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 1. srpnja 2010.


'Crnci' - najbolji film 2009. po izboru F.I.L.M.-a

Internetski časopis F.I.L.M. u siječnju je objavio svoj izbor najboljeg hrvatskog filma u 2009. godini, pod nazivom 'F.I.L.M. magnet 2009', a nagrađena je ratna drama 'Crnci' redateljskog dvojca Zvonimira Jurića i Gorana Devića. Dodjela nagrade održana je 7. veljače, u zagrebačkom caffe clubu Apartman, u 12 sati. Izbornik je bio filmski kritičar Robert Jukić ispred Uredništva internet časopisa F.I.L.M. i Udruge Artikul. Nagrada se inače dodjeljuje redatelju filma, a predstavlja je brončana skulptura u obliku slova 'F' akademske kiparice Vesne Planinc.

Igrani film 'Gosti iz galaksije' /naslovna/, u režiji oskarovca Dušana Vukotića i sa Žarkom Potočnjakom u glavnoj ulozi, prikazuje se u vukovarskoj Ružičkinoj kući u petak, 12. veljače. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan. Glavni junak filma je pisac znanstvenofantastičnih romana Robert koji može materijalizirati svoje misli. Tako se na Zemlji pojavljuje skupina izvanzemaljaca, s kojima međutim dolazi i jedno čudovište… Danas kultni film domaćih ljubitelja SF-a i trasha snimljen je u hrvatsko-češkoj koprodukciji 1981. godine. 

Komentari

Nema komentara.