Na putu do premijere - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Na putu do premijere

Na putu do premijere

Nakon premijernog prikazivanja na uglednom Berlinaleu novi film Jasmile Žbanić 'Na putu' doputovat će u Zagreb, na svečanu premijeru.

s.p. 10.02.2010 0 komentara

Na putu do premijere

U prodaji su ulaznice za svečanu premijeru filma 'Na putu'! Riječ je o hrvatskoj premijeri drame sarajevske redateljice Jasmile Žbanić koja će se održati 27.veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni KD Lisinski, u knjižarama Algoritma u Avenue Mallu, King Krossu te Maksimirskoj cesti, kao i u Profilovim knjižarama u Bogovićevoj ulici te u West Gate Shopping Cityju.

Nakon zagrebačke premijere, tijekom mjeseca ožujka, film u distribuciji Blitz film&videa kreće na filmsko proputovanje cijelom Hrvatskom, gdje će se održati specijane premijere u većim gradovima: u Rijeci, Splitu, Šibeniku, Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu...


'Na putu', trailer.

Glavni junaci filma su Luna i Amar čija ljubav se nađe na kušnji nakon Amarove dramatične vjerske preobrazbe. Stjuardesa Luna i kontrolor leta Amar žive u sretnom braku sve dok Amar ne odluči postati pripadnik konzervativne islamske vjerske zajednice vehabija. Redateljca i scenaristica Jasmila Žbanić ovim filmom 'iz ženskog ugla istražuje prirodu i granice ljubavi: koliko je ljubav uvjetovana našim traumama, koliko je imuna na ideologiju, da li su u ljubavi mogući autoriteti poput Boga?'
 
Opširniji tekst o filmu možete pročitati u našoj najavi, a mi još jednom ponavljamo da je film uvršten u glavni, natjecateljski program Berlinalea te će svjetsku premijeru imati 18. veljače na tom važnom svjetskom filmskom festivalu. Glavna glumica filma je naša Zrinka Cvitešić, koja je na temelju svoje uloge u ovom filmu uvrštena u program 'Shooting stars 2010', a o njezinom nastupu u filmu moći ćete saznati više u intervjuu koji će se vrlo skoro pojaviti na stranicama Filmskog.neta.

Komentari

Nema komentara.