Avatar potopio Titanica - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Avatar potopio Titanica

Avatar potopio Titanica

James Cameron je opet kralj kino blagajni, a ako želi sustići vlastiti rekord - treba snimiti nastavak 'Avatara'!

s.p. 26.01.2010 6 komentara

Avatar potopio Titanica

'Avatar' je i službeno postao najkomercijalniji film na svijetu, pa je tako Cameron nadmašio samog sebe i uspjeh 'Titanica'. 'Titanic' je dugo godina držao rekord s ukupnom kino zaradom od milijardu i 843 milijuna dolara, a nakon ovog vikenda 'Avatar' je prešao i tu magičnu granicu.

To se dogodilo nakon samo 6 tjedana, a 'Avatar' i dalje drži 1. mjesto u američkim, svjetskim, pa i hrvatskim kinima. 'Titanic' još drži rekord u američkom box-officeu s brojkom od 600 milijuna dolara, no 'Avatar' mu diše za vrat s 550 milijuna domaće zarade.

Analitičari ocjenjuju da je ipak više ulaznica prodao 'Titanic', a 'Avatar' ga je uspio nadmašiti jer je kao 3D film imao duplo veću cijenu ulaznice, s tim da za starije filmove treba uračunati i inflaciju. A treba ponoviti i da se sprema ponovna distribucija 'Titanica' u 3D verziji, pa bitka za 1. mjesto još nije završena!

U svakom slučaju, producenti zadovoljno trljaju ruke i rado bi snimili još jedan 'Avatar' - po mogućnosti jednako uspješan! Cameron je izjavio da već planira nastaviti priču koja će se događati u istom svijetu i s istim likovima, a u glavi ima i okvirnu radnju, samo ju treba razraditi u scenarij. Uf, valjda mu neće opet trebati čitavo desetljeće...

Komentari
A: rick55 31.01.2010 Pogledaj profil

film je zakon jer se ispod svih tih efektnih efekta nalaze osjecaji i prava poruka.razumijem da je nekima tesko zanemariti efekte te se nemogu dramski uzivjate ali ja sam misljenja da film nema granica

A: senchyy 27.01.2010 Pogledaj profil

slazem se sa svima koji misle da je film dobar. =)))

A: citadel 27.01.2010 Pogledaj profil

Film je fenomenalan u smislu spedijalnih efekata i vizualnosti dok je u polju scenarija totalno podbacio. A čak ga neki sumnjiće i za plagijat na već ionako slabašan scenarij.

A: call_dirt 27.01.2010 Pogledaj profil

film je fenomenalan.. gledao sam ga 3 puta..:)Nešto najljepše što sam vidio..

A: citadel 26.01.2010 Pogledaj profil

Avatar je prosječan film. Vizualno je dojmljiv i to je to. Sve ostalo ne štima. Ovaj film je samo dokazivanje tehničkih mogučnosti holivuda. Ja sam iz kina izašao poprilično razočaran.

A: tequillaHR 26.01.2010 Pogledaj profil

jbg-a stari, ti si u manjini...film je fenomenalan, drugaciji i bas je zato cool