Sin Davida Bowiea na Mjesecu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sin Davida Bowiea na Mjesecu

Sin Davida Bowiea na Mjesecu

Duncan Jones, mladi redatelj s poznatim ocem, laureat je Britanskih nagrada za nezavisni film.

s.p. 07.12.2009 0 komentara

Sin Davida Bowiea na Mjesecu

Glavne Nagrade za britanski nezavisni film, BIFA-e, otišle su 'Mjesecu' ('Moon') scenarista i redatelja Duncana Jonesa. Sin rock-ikone Davida Bowiea proglašen je i najboljim debitantskim redateljem, pa mu se isplatio odlazak na filmsku školu i izbor redateljske karijere. 'Moon' je zanimljivi SF o radniku koji čeka kraj misije na Mjesecu, a zatim počinje dočinje doživljavati neobične stvari. Premijera u hrvatskim kinima najavljena je za 28.01.2010., a zanimljivo je da ovaj SF snimljen za 'samo' 2.5 milijuna funti, pa se zato uklapa u kriterije British Independent Films Awards koje primaju samo filmove s budžetom manjim od 10 milijuna funti.

Sljedeći film s dvije nagrade je 'Akvarij' Andree Arnold koji smo mogli vidjeti i u Motovunu i u našim kinima. Priča o problematičnoj curi osvojila je nagradu za najboljeg redatelja i najperspektivnijeg debitanta (glumica Katie Jarvis). Zanimljivo je da su sve glumačke nagrade otišle glumcima iz biografskih filmova.


Trailer za 'Moon'.

Carey Mulligan je proglašena najboljom glumicom za portret Lynn Barber u 'An Education', a Tom Hardy je nagrađen za ulogu Charlesa Bronsona, s tim da nije riječ o poznatom glumcu nego o jednom od najpoznatijih britanskih zatvorenika. Anne-Marie Duff nagrađena je kao sporedna glumica za ulogu majke Johna Lennona u filmu 'Nowhere Boy', a John Henshaw je dobio kipića za ulogu poštara u filmu o poznatom nogometašu, drami 'Tražeći Erica' koja skoro dolazi i u naša kina.

'Pusti me da uđem' proglašen je najboljim stranim filmom, posebna nagrada otišla je Danielu Dayu-Lewisu koji je nagrađen za 'izvanredni doprinos britanskom filmu', a Michael Caine osvojio je nagradu Varietya. Popis svih nagrađenih možete provjeriti na službenoj stranici British Independent Films Awards.

Komentari

Nema komentara.