Nema plakata za crnce? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Nema plakata za crnce?

Nema plakata za crnce?

Studio Universal napravio je gadan gaf i s britanskog plakata za holivudsku komediju uklonio samo - par crnaca!

s.p. 19.11.2009 0 komentara

Nema plakata za crnce?

Ekipa iz marketinga Universala napravila je pravu nevolju prilikom promocije 'Nevolja u raju'. Riječ je o komediji koja se bavi (ne)zgodama 4 para koji za vrijeme praznika na jednom otoku pokušavaju popraviti svoje brakove. Na izvornom američkom plakatu vide se sva četiri para, no u britanskoj verziji odlučili su smanjiti prenatrpanu reklamu pa su ostavili 3 bijela para, a izbacili - onaj crnački!

Originalni plakat - pronađite dva 'uljeza'!

Par koji je u prvom planu na oba plakatu su Vince Vaughn i Malin Akerman, a od bijelaca tu su i Jason Bateman, Kristen Bell, Jon Favreau i Kristen Davis. Crni par, Faizon Love i Kali Hawk, očito iza sebe nema nekih velikih uloga pa je ekipa iz Universala vjerojatno pokušala napraviti 'sažetiji' plakat i izbaciti glumce koji nisu popularni.

Na kraju je sve ispalo kao rasistički incident, a Universal je zasut pismima i e-mailovima uvrijeđenih ljudi, te su počele rasprave u medijima o rasizmu na filmu. Možda je crni par i skinut samo zato što nije dovoljno slavan, no pitanje je mogu li uopće i dobiti velike uloge koje će ih proslaviti? Kao primjer isključivanja spominje se i Disneyev 'Prince of Persia' jer film se očito događa u drevnoj Perziji, no glavni glumci su samo bijelci, pa i perzijskog princa glumi - Jake Gyllenhaal!

Komentari

Nema komentara.