Hoće li 2012. smak svijeta? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Hoće li 2012. smak svijeta?

Hoće li 2012. smak svijeta?

NASA kaže: 'Neće' i objašnjava zašto. No, Roland Emmerich i Charlie Frost imaju spektakularniji filmski odgovor na to pitanje!

s.p. 11.11.2009 1 komentara

Hoće li 2012. smak svijeta?

Hrvate strašno zanima hoće li svijet propasti do kraja 2012. Ako hoće, onda mogu uzeti dugoročne kredite koje neće morati vraćati! Šalu na stranu, baš sada počinje kino distribucija SF filma katastrofe '2012.' koji se bavi navodnim majanskim proročanstvom koje predviđa opću katastrofu 21. prosinca 2012. Da utješe kino publiku i opću populaciju, sveznalice i šmokljani iz američke NASA-e pripremili su argumente koji dokazuju da su optimisti u pravu i da ćemo normalno dočekati 2013.:

  • 21.12.2012. je samo kraj jednog dugoročnog majanskog kalendara (kao što nama 31.12. završava godina!), a ne datum koji označava da je majanski kalendar definitivno završio i da nakon njega nema ništa!
  • Nema planeta Nibirua koji se kreće prema planetu Zemlji, a njegov dolazak je već bio predviđen i za 2003. pa nije bilo ništa. Da se Nibiru ili neki drugi planet 2012. trebaju sudariti sa Zemljom, već bi ih opazili astronomi, a bio bi vidljiv i golim okom.
  • Neće biti nekog velikog poravnanja planeta, a čak i da se dogodi, to neće imati nikakve strašne posljedice po nas.
  • Ukratko, ništa loše za naš planet se ne očekuje tijekom 2012., Zemlja je preživjela preko 4 milijarde godina, a nijedan ugledni znanstvenik ne predviđa nikakvu prijetnju za 2012.

Bit' će skoro propast svijeta - Charlie Frost.

Dobro, možda poznati znanstvenici ne očekuju apokalipsu 2012., no izvjesni Charlie Frost (koji izgleda kao pljunuti Woody Harrelson!) ima blog na kojem objašnjava zašto će se majansko proročanstvo o katastrofi uskoro ostvariti. U nadolazećim danima na Charlijevom blogu možete pratiti njegova obraćanja javnosti putem video linkova, a imamo i link na blog s hrvatskim prijevodom. Više o Charlieju Frostu i apokalipsi koja nas (ipak?) ipak očekuje možete saznati u spektaklu Rolanda Emmericha '2012'.

Nešto ipak sa sigurnošću možemo predvidjeti: film '2012' u domaćim kinima počinje igrati 12.11.2009., a specijalni Filmski.net Brunch s tim filmom proričemo za 14.11.2009.!

Komentari
Ivana 19.08.2012

Nebi se hvalila ali ja sam vec prezivjela 10 smak svjetova ;)
U apokalipse ne vjerujem i ako ce bit apokalipsa vjernici ce bit spaseni a naevjernici ne pa kakav je to onda smak svijeta -.- Imam 10 i ja sam za NASU ona ima bolje argumente od ovih znanstvenika i eto jes ja sam djete jes ja ne znam nis o svijetu i bla bla ali znam da nasa ima jako dobre argumente !!! I ako ste u pravu zasto se u ovih mojih 11 g. zivota (jer imam 10 ipo sad cu 11) znaci u tih 11 g. zivota nije desila nijedna apokalipsa ili smak svijeta buuu!!! Jes izgl ko da samo imam nadu i samo zelim zivjeti... ali za mene je NASA uvjek na prvom mjestu i ono 2003 jes tek sam saznal ali zas se nije nis od tog deisl ovo smrdi jos jedna mitska prica o smak svijetu!!! I sta ak je 2012 kraj obicnog mjanskog il kojeg god kalendara to je obicna mit!!!!! Nemozu sad te maje ili sta ja znam pisati do kraja zadnje godine jer zadnja godina zemlje se nikad nece ostvarit shvatite maje su umrle znaci zadnje sto su uspjele napisati je 2012 nez... jeli sta pise u tim kalendarima al sad ne vjerujem da je pisalo da ce smak svijeta ili vise receno sudnji dan!!! Maje su umrle i nisu mogle nastaviti kalendar jer zadnje sto su uspjele napisati je g. 2012 znaci mit jedna velika mit pomirite se s tim!
Ps. mozda je dugacko al vrjedi procitat :P