Najhitovi u 2010. - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Najhitovi u 2010.

Najhitovi u 2010.

Harry Potter, Expendables, Robin Hood, Alisa, Iron Man... koji će od njih biti gospodar kino blagajni u 2010.? 

s.p. 26.10.2009 3 komentara

Najhitovi u 2010.

Neki predviđaju da će 2012. biti smak svijeta, pa je bolje 2010. i 2011. provesti uz zabavne filmove. Već su objavljena predviđanja koji će filmovi biti najveći hitovi 2010. godine, a mi smo ih izdvojili desetak:

1.'Iron Man 2'
Filmovi rađeni prema stripovima haraju kinima, a ovaj ima i Roberta Downeya Jr.-a u glavnoj ulozi. Elegantnoj, ali mršavoj Gwyneth Paltrow pridružit će se bujna Scarlett Johansson, a kao glavni negativac se pojavljuje Mickey Rourke kojem će se dobro isplatiti što si je operacijama upropastio facu.

2. 'Harry Potter i darovi smrti - 1. dio'
Ekranizacija posljednje knjige o Harryju Potteru nije ujedno i zadnji film serijala jer su 'Darovi smrti' podijeljeni u 2 dijela, pa će tako studio Warner Bros. imati duple prihode od Pottera. Premijera prvog dijela najavljena je za studeni 2010., a dvojku možete očekivati u srpnju 2011. Priča je dobro poznata: moć zlog Voldemorta jača, pa mu se može suprotstaviti samo čarobnjak s naočalama.

3. 'Robin Hood'
Omiljeni junak Hollywooda Robin Hood dobio je revizionističku verziju u kojoj prgavi Russell Crowe glumi Robina, dobri Matthew McFadyen glumi šerifa od Nottinghama, a umjesto 'partijanerice' Sienne Miller, ulogu Marian dobila je fina Cate Blanchett.


'Shutter Island', trailer.

4. 'Shutter Island'
Nakon 'Rta straha', Scorsese je spremio još jedan jezoviti triler, i to sa svojim omiljenim glumcem Leonardom DiCapriom. U ovom krimiću istražuje se zagonetni nestanak pacijenta duševne bolnice, a premijera filma odgođena je za 2010. tako da se film može boriti za očekivane nagrade.

5. 'Priča o igračkama 3'
Od Pixarovih crtića očekujemo samo najbolje, a obično to i dobijemo. Amerika i svijet 2010. očekuju treći nastavak serijala 'Priče o igračkama', a u Hrvatskoj će se te godine održati i premijera 3D izdanja 'Priče o igračkama 2'.

6.'The A Team'
Avanturističke komedije su dobra zabava za mlađu publiku, a 'A team' je i obrada popularne serije iz 1980-ih pa će privući i nešto starije. Za one kojima su bitne zvijezde, samo da kažemo da glume Liam Neeson, Patrick Wilson i Jessica Biel.

7. 'The Expendables'
Evo i filma kojeg zovu 'najvećim akcijskim filmom 80-tih, samo snimljenim par desetljeća kasnije'. Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Bruce Willis i Arnold Schwarzenegger glume u istom akcijskom filmu, i to je dovoljno da privuče publiku koja ne ide na 'Seks i grad 2'.

 
'Priča o igračkama 3', trailer.

8. 'Inception'
Ovaj SF triler bi mogao ispasti veliki hit jer iza njega stoji redatelj superuspješnog 'Viteza tame', Christopher Nolan. Leonardo DiCaprio glumi biznismena kojeg ucjenjuje Ken Watanabe, a Watanabe je samo jedan od glumaca koji su već surađivali s Nolanom - u 'Inceptionu' glume Cillian Murphy i Michael Caine koji su odigrali zanimljive uloge u 'Vitezu tame'.

9. 'Alisa u Zemlji čudesa'
I Tim Burton se ne odvaja od pobjedničke ekipe -  u njegovoj ekranizaciji poznate bajke glume Johnny Depp i Helena Bonham Carter, a skladatelj je Danny Elfman. Očekujte da će sljedeći Uskrs proći u znaku Burtonove Alise.

10. 'Pomrčina'
Onima koji ne vole serijal 'Sumrak' past će mark na oči kada vide reklamu za 'Pomrčinu', no u publici ima puno više obožavatelja nego mrzitelja ove romantične vampirske priče. Priča ovog nastavka bavi se Bellom koja se nalazi usred rata između vampira i vukodlaka, a treći film serijala ima i trećeg redatelja: Davida Sladea.

Na listu potencijalnih hitova nalaze se i razne obrade, osobito one u crvenoj boji ('Crvena zora', 'Crvena Sonja'), a nemojte zaboraviti i na brojne nastavke. 'Seks i grad 2' će sigurno osvojiti brojne gledateljice, pa slobodno i njega ugurajte na top 10, vjerujemo da će taj film i kod nas biti jedan od hitova 2010.

Izvor: Times Online

Komentari
A: Filmski Fan 28.10.2009 Pogledaj profil

Pa vidi se da će 2010 imati dobre filmove

A: citadel 26.10.2009 Pogledaj profil

Najviše očekujem film Shutter Island jer je to film po mojem ukusu, preferiram trilere s zanimljiviom pričom. Kino spektakli me ne zanimaju i mislim da će i sljedeče godine opet zasjenivati mnogo bitnije i bolje filmove - kao što je to slučaj bio do sad. Harry Potter i Iron Man 2 su vrsta filmova za koje imam osječaj da su napravljeni samo da se nešto napravi i da publika hrli u kina.
Od Burtona također očekujem dobar film.

A: mareva 26.10.2009 Pogledaj profil

ah burtonova alisa mora da se pogleda. to je valjda jedina stvar koja nije totalna komercijala tj. nešto vrijedi.