Kako se snima, kako se govori - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Kako se snima, kako se govori

Kako se snima, kako se govori

Pogledajte kako se snima i poslušajte kako se govori na hrvatskom filmu, a svoje uratke prijavite na Animafest i Reviju jednominutnih filmova.

s.p. 13.10.2009 0 komentara

Kako se snima, kako se govori

Ponavljamo vijest da se održava radionica za filmske snimatelje koju drže vrlo ugledni direktori fotografije, a sve je potpuno besplatno. Radionicu organizira 4Film iz Zagreba, a zainteresirani mogu prijave i CV poslati na e-mail adresu: info@4film.hr. Radionica se od 16. do 18.10. održava u zagrebačkom kinu Mosor, a zadnjeg dana radionice, 18. listopada u 13.30h u Movieplexu će se za polaznike i novinare održati završno predavanje, koje će ujedno biti i prilika za razgovor s predavačima - Oliverom Stapletonom, Billom Butlerom i Paolom Casciom. Oliver Stapleton je direktor fotografije na filmovima 'Kućna pravila' i 'Casanova', Bill Butler je nominiran za Oscara za film 'Let iznad kukavičjeg gnijezda', a Paolo Cascio je radio na filmovima kao što su 'Lančana reakcija' i 'Beskonačan dan'.
 
Jelena Vlašić Duić održat će predavanje na temu 'Govor u hrvatskom filmu'. Predavačica je viša asistentica na Odsjeku za fonetiku Filozofskoga fakulteta, a u analizi govora u hrvatskim filmovima iz druge polovine dvadesetog stoljeća ispituje kada se i kako upotrebljava dijalekt, a kako i kada standardni jezik. Isto tako, proučava verbalni humor u komedijama. Predavanje se održava u četvrtak, 15. listopada, u 18.30h u zagrebačkoj Dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4.


'Casanovu' s Heathom Ledgerom snimio je Oliver Stapleton.

20. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta posvećeno kratkometražnom animiranom filmu održat će se u Zagrebu od 1. – 6. lipnja 2010. godine. Prijave filmova za natjecateljski program festivala su u tijeku, a prijaviti se mogu kratkometražni animirani filmovi u trajanju od 30 sekundi do 30 minuta. Rok za prijavu filmova je 31. siječnja 2010. Za svaki film potrebno je ispuniti zasebnu prijavnicu. Informacije o postupku prijave možete potražiti na službenoj stranici ovdje.

Peta Revija jednominutnih filmova održat će se u Zagrebu, 27. studenog 2009. Pozivaju se autori iz Hrvatske da svojim ostvarenjima sudjeluju na ovoj Reviji.
Osnovni uvjeti su da dužina radova ne bude veća od 60 sekundi, te da su autori državljani Hrvatske. Više informacija u vezi prijave potražite na stranici HFS-a.

Kratki igrano-eksperimentalni film 'Opsesija' Matije Debeljuha uvršten je u službenu konkurenciju međunarodnog Mediterranean Short Film Festivala (Tangier, Maroko). Hrvatsku na festivalu predstavlja i nagrađivani film 'Rastanak' Irene Škorić. 7. Mediterranean Short Film Festival održava se od 12. do 17. listopada 2009.

Na ovotjednom programu 'Petka u Ružički', 16. listopada u 20 sati prikazat će se britanski dokumentarac 'Sve je bijelo u Barkingu', a u 21.15 može se pogledati meksičko-španjolsko-američka fantastična drama 'Panov labirint'. Projekcije se održavaju u Hrvatskom domu Vukovar.

Komentari

Nema komentara.