ZFF, volimo te! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      ZFF, volimo te!

ZFF, volimo te!

'New York, volim te' - ekskluzivno u popratnom programu 7. ZFF-a! Uz zagrebačke priče i  propagandne filmove četnika, komunista i nacista.

s.p. 06.10.2009 0 komentara

ZFF, volimo te!

Zagreb Film Festival nudi jednu pravu premijeru - projekciju nedavno dovršenog 'New York, volim te' na kojem su radili Fatih Akin, Natalie Portman i ostali poznati filmaši. Film se prikazuje u sklopu posebnog programa 'Omnibusi o gradovima', a od urbanih omnibusa vidjet ćemo i 'Tokyo' s Michelom Gondryjem, 'Njujorške priče' Woodyja Allena, Martina Scorsesea i F.F.Coppole, te 'Pariz viđen očima' velikana Chabrola, Rohmera i Godarda. Program zatvara jedan domaći predstavnik, omnibus 'Zagrebačke priče' o kojem smo već dosta pisali.

Četvrto izdanje programa Moj prvi film fokusira se na španjolsku kinematografiju i nudi debitantska ostavrenja Alejandra Amenábara, Julia Medema i ostalih velikana. 'Film kao propaganda' je jedan novi program s propagandnim filmovima, i to pazite kojima: sjevernokorejski 'Dnevnik školarke', Disneyjevi propagandni crtići, 'Trijumf volje' Leni Riefenstahl, te američki 'Četnici' iz vremena Drugog svjetskog rata!


'Trijumf volje', r: Leni Riefenstahl, cijeli film.

U programu posvećenom Matinejama mogu se vidjeti 'Policijski, pridjev', 'Oluja', 'Julie i Julia' i 'Tražeći Erica'. Kino Europa ponovno ugošćuje Vip Bibijadu, besplatni jutarnji program za najmlađe u kojima ih među ostalim očekuje i nastavak hita s prethodnog ZFF-a - 'Izgubljeno blago vitezova templara 3'. Europa predstavlja i - europske hitove, program 'Velikih 5' u kojem će se prikazati i talijanski 'Tihi kaos', te njemački 'Trešnjin cvijet'.

U kinu Tuškanac moći će se pogledati filmovi iz sekcije 'Odvažni producenti' posvećen producentima debitantskih filmova, a ove godine predstavljaju se Britanci Mike Downey i Sam Taylor. Toliko o popratnim programima 7. Zagreb Film Festivala, još samo da spomenemo da Festival otvara 18. listopada, a zatvara 24. listopada, kada slijedi proglašenje pobjednika i podjela Zlatnih kokica. I naravno, kao i uvijek, informacije možete potražiti na službenoj stranici Festivala, ali i na Filmskom.netu koji će redovito pratiti sva događanja na ZFF-u!

Komentari

Nema komentara.