Disney + Marvel = ? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Disney + Marvel = ?

Disney + Marvel = ?

Hoće li se snimati 'Wolverine u zemlji čudesa' i 'Ljepotica i Hulk'? Ili ćemo umjesto toga gledati jednu ozbiljnu priču o uspjehu?

s.p. 01.09.2009 0 komentara

Disney + Marvel = ?

Što će se izroditi iz spajanja Marvela i Disneya? Prve reakcije blogera su dosta katastrofične. Cinematical nagađa da Wolverine više neće smjeti piti pivo ili pušiti cigarete, Thor bi umjesto s 'nasilničkim' čekićem mogao mahati slasnim sladoledom, a Spiderman će kao dobar dečko morati počistiti svu paučinu koju je ostavio za sobom. Wired predviđa nove filmove: 'Ljepoticu i Hulka', 'Mutant High School Musical', 'Snjeguljicu i bratstvo zlih mutanata', 'Wolverinea u zemlji čudesa' i 'Muppet Avengerse', a Jonas Brothers bi mogli pustiti bradu i tako dobiti opasan izgled!

A na Cinemablendu se vodi ozbiljnija rasprava oko toga da li će Disney upropastiti Marvel. Oni naglašavaju da ovo spajanje NE znači da će se snimati film 'Spiderman i sedam patuljaka' ili 'Wolverine u zemlji čudesa', ali bi ih veselilo da se ostvari ideja o 'Muppet Avengersima'. Boje se samo da će prije ili kasnije isteći Sonyjeva prava na 'Spidermana' ili Paramountova na 'Iron Mana', a onda se mogu očekivati ponovna lansiranja franšize, kada se nanovo snimaju dobro poznati filmovi i serijali. A dok ne isteknu tuđa prava na Marvelove hit-junake, Disney/Marvel bi mogao ekranizirati junake kao što su Boomerang i She-Hulk, što bi mogao biti samo gubitak vremena.  

Ipak, na Cinemablendu ističu da Disneyevo preuzimanje ne mora značiti ništa spektakularno. Disney već ima i Miramax i Pixar, a to nije nimalo naškodilo nijednom od tih studija. Miramax je već bio u Disneyevim rukama kada je snimljen 'Pakleni šund', a film sigurno nije ispao djetinjast. Ni Pixaru nije naštetila prodaja konkurentu - nakon nje snimljeni su klasici kao što su 'Juhu-hu', 'Wall-E' i 'Nebesa'. Osim toga, ističe se da Disney ima iskusnog animatora Johna Lassetera koji bi mogao vrhunski adaptirati mnoge stripove, a studio je itekako potkovan u sferi marketinga i plasiranja novih likova na tržište. Je li kombinacija Disneya i Marvela ipak osuđena na - uspjeh?

Komentari

Nema komentara.