Ljudi, lisci i zombiji - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ljudi, lisci i zombiji

Ljudi, lisci i zombiji

Braća Coen imaju ozbiljnu komediju, Wes Anderson fantastični animirani film, a George Gomero mrtve-ozbiljne zombije!

s.p. 31.07.2009 0 komentara

Ljudi, lisci i zombiji

'A Serious Man' je ozbiljan film - još jedna crna komedija braće Coen. Nema velikih glumačkih zvijezda (Michael Stuhlbarg, Sari Lennick) ali oskarovska braća opet su na svom terenu i snimili su još jednu otkačenu priču uz pomoć njihovog omiljenog snimatelja, Rogera Deakinsa. Glavni junak filma je Larry Gopnik, profesor fizike kojem se život raspada: žena mu javlja da ga napušta, lijeni brat neće se iseliti iz stana, sin ima probleme u školi, kćerku zanima samo operacija nosa. A da stvar bude gora, tu je i jedna zgodna susjeda koja se sunča gola.


'A Serious Man', trailer.

Za Wesa Andersona govore da radi 'stripovske' filmove, a sada je konačno snimio i jedan animirani film. 'Fantastic Mr. Fox' je adaptacija istoimene knjige Roalda Dahla, a rađena je u staromodnoj stop-animaciji. Nekim gledateljima to izgleda zastarjelo, ne nekima se baš sviđa što se radi još jedan animirani film bez CGI-a. Kao i uvijek, Anderson je skupio puno velikih glumaca koji daju glasove živopisnim likovima, a na listi su: Bill Murray, George Clooney, Willem Dafoe, Adrien Brody, Brian Cox, Anjelica Huston, Jason Schwartzman, Owen Wilson, Meryl Streep, Roman Coppola i...sam Wes Anderson u ulozi Lasice.


'Fantastic Mr. Fox', trailer.

Evo i jednog filma koji se nalazi u konkurenciji ovogodišnje Mostre. Bez brige, nije riječ o mongolskoj drami, nego o najnovijem filmu o zombijima Georgea Romera! O filmu  'Survival of the Dead' smo pisali još dok se nije ni znao pravi naslov filma, čisto da se ponovimo da se radi o staroj priči o zombijima koji haraju svijetom, samo što se radnja događa na jednom izoliranom otoku. Ne znamo da li film zaslužuje Zlatnog lava, ali znamo da sigurno zaslužuje barem jedno gledanje u nekom zamračenom kinu...


'Survival of the Dead', prvi teaser.

Komentari

Nema komentara.