Sprema se 3D 'Titanic' - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sprema se 3D 'Titanic'

Sprema se 3D 'Titanic'

...a možda uskoro vidimo i 3D 'Gospodare prstenova'! James Cameron i Peter Jackson žele od svojih najvećih hitova napraviti još veće spektakle.

s.p. 27.07.2009 0 komentara

Sprema se 3D 'Titanic'

Dobra vijest za ljubitelje 3D filmova - 'Titanic' se počeo pripremati za 3D prikazivanje. Redatelj James Cameron oduševio se 3D tehnologijom snimajući 'Avatar', a odlična početna reakcija publike uvjerila ga je da počne u 3D konvertirati i svoje stare filmove.

Naravno, prvo se počelo s najkomercijalnijim filmom svih vremena, 'Titanicom'. Na nedavnoj presici na strip-konvenciji u San Diegu Cameron je izjavio da je vidio par minuta 3D 'Titanica' i da film 'izgleda spektakularno', a najavio je da će proces konverzije trajati 12 do 14 mjeseci. U prijevodu, očekujte premijeru za Božić 2011.!


James Cameron i Peter Jackson raspravljaju o 3D budućnosti.

Cameron vizionarski predviđa da će s 3D filmovima biti jednako kao s filmovima u boji - prvo su snimani samo za najveće projekte, a kroz 25-30 godina tehnologija se proširila na sve filmove koji se snimaju. Zajedno s Cameronom na presici je nastupao i Peter Jackson, kojeg su priupitali planira li on isti 3D projekt sa svojim 'Gospodarima prstenova'?

Jackson se požalio da bi on rado prebacio svoju trilogiju u 3D, ali Warner Bros još nije spreman za to jer nema dovoljno 3D kina. Na to se Cameron našalio da će se izgraditi puno više 3D kina, ako se pročuje da će biti 3D 'Prstenova'! Cameron se izjasnio kao veliki fan tehnologije i kaže da vjeruje da će snimanje 3D filmova potaknuti izgradnju 3D kina, te bolju proizvodnju i prodaju Bluray diskova i plazma televizora.

A neće trebati puno reklame da se publiku privuče na 3D 'Titanic'. Dovoljno je samo ljudima reći da će ispred svojih očiju moći vidjeti prepolovljeni 'Titanic' koji tone - i golu Kate Winslet u 3 dimenzije!

Komentari

Nema komentara.