Spielberg dobio milijardu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Spielberg dobio milijardu

Spielberg dobio milijardu

Studio Dreamworks osigurao je 850 milijuna dolara koji će Spielbergu omogućiti da se opet vrati na vrh najisplativijih filmaša.

s.p. 16.07.2009 0 komentara

Spielberg dobio milijardu

Steven Spielberg zna pregovarati - za svoj studio Dreamworks izborio je gotovo milijardu dolara. Osim bankovnih kredita, najbitnije su investicije koje smo već najavljivali. Indijski Reliance donio je 325 milijuna, a Disney 150 milijuna i ugovor o distribuciji Dreamworksovih filmova po cijelom svijetu, s tim da je za distribuciju u Indiji zadužen Reliance.

Reliance je prošle godine dogovorio suradnju s producentskim kompanijama velikih holivudskih zvijezdi kao što su Nicolas Cage, Jim Carrey, George Clooney, Chris Columbus, Tom Hanks, Brad Pitt i Julia Roberts. Suradnja s Relianceom i ostalim ulagačima omogućit će Dreamworksu da snima 5-6 filmova godišnje, pa Spielberg može ostvariti planirane projekte.

Inače, Forbes je baš objavio listu filmaša koji najviše zarađuju, a Spielberga je za dlaku pretekao njegov kompanjon George Lucas. Lucas je od prihoda posljednjeg 'Indiane Jonesa' i raznih tantijema zaradio 170 milijuna, a Spielberg je drugi sa 'samo' 150 milijuna dolara. Stevenu fali još par desetina milijuna da dođe na vrh, pa će se morati potruditi da sa svojim Dreamworksom napravi profitabilne filmove...

Komentari

Nema komentara.