Domaće festivalije - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Domaće festivalije

Domaće festivalije

U Taboru se kao pobjednik utaborio Ivan Livaković, Filmska revija mladeži ima filmova preko glave, a film i video se traži i na festivalu u Sesvetama.

s.p. 08.07.2009 0 komentara

Domaće festivalije

Vrijeme je da vam konačno javimo pobjednike 7. Tabor film festivala. U domaćoj konkurenciji najbolji je film Ivana Livakovića 'Prljavi mali mjehurići', koji se proslavio nagradom na Danima hrvatskog filma. U međunarodnoj konkurenciji Grand Prix je dodjeljen filmu 'Crvena zora' luksemburškog autora Jeffa Desoma, žiri je obrazložio da je ove godine napravljena iznimka i glavna nagrada dodjeljena filmu koji 'odbija pasti unutar kategorija.'

Nagradu publike osvojio je film 'Nožni prsti' režisera Laurenta Denisa iz Belgije, a u kategoriji animacije glavna nagrada otišla je 'Motornoj pili' australskog redatelja Dennisa Tupicoffa. U kategoriji igranih filmova pobjedu je odnio film 'Uočavanje' Izraelca Dana Keidara, a u kategoriji dokumentarnih filmova nagradu je osvojio 'Home.movie' autora Martina Brucha. U kategoriji eksperimentalnih filmova posebnu pohvalu žirija dobio je film 'Put u šumu' a nagradu je osvojio 'Muto' kojeg potpisuje talijanski Blu.


'Prljavi mali mjehurići', r: Ivan Livaković, cijeli film.

Početkom tjedna selekcijska komisija 14. Filmske revije mladeži koju čine Vedran Šamanović i Vjekoslav Živković donijela je odluku o filmovima koji ulaze u ovogodišnji Revijski program. Bilo je prijavljeno 96 filmova, što je čak trećinu više nego lani, i trebalo je pogledati preko devet sati programa. Na kraju je u ovogdišnji program ušlo 34 filma, odnosno 4 sata ponajboljih srednjoškolskih ostvarenja. Službeni program 2. Four River Film Festivala (u sklopu kojeg se održava i ova Revija) bit će objavljen 15. srpnja.

5. međunarodni festival filma i videa u Sesvetama, u organizaciji Filmsko-glazbene Unije, poziva autore svih filmskih žanrova da prijave svoje filmske i video radove. Radove treba poslati do 1. rujna 2009, u konkurenciju ulaze svi prijavljeni filmovi, a dodjeljuju se razne nagrade (najbolji film, režija, glazba). Radovi mogu biti na hrvatskom ili engleskom jeziku, a prijaviti se mogu i strani državljani. Direkcija festivala zadržava pravo neprikazivanja uradaka koji pozivaju na vjersku, rasnu ili nacionalnu netoleranciju, te pornografiju. Format za slanje filma je  DVD, filmovi se projiciraju sa DVD uređaja na kino platno. Radove možete slati na adresu: Filmsko-Glazbena Unija, Gorička 28, 10370 Dugo Selo.

Komentari

Nema komentara.