Tko ocjenjuje u Puli? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Tko ocjenjuje u Puli?

Tko ocjenjuje u Puli?

Traže se filmoljupci za Žiri mladih filmofila, a 'odrasli žiri' predvodi Zrinko Ogresta. Također, filmove procjenjuju i strani selektori i novinari.

s.p. 02.07.2009 0 komentara

Tko ocjenjuje u Puli?

Pulski filmski festival pozvao je sve mlade ljubitelje filma da se prijave za sudjelovanje u Žiriju mladih filmofila. Kandidati moraju biti u dobi od 18 do 29 godina, te moraju boraviti u Puli za vrijeme održavanja 56. festivala, od 18. do 25. srpnja 2009. Članovi Žirija imaju zadatak gledanja svih filmova nacionalnog i međunarodnog natjecateljskog programa, njihovog ocjenjivanja, sudjelovanja u anketama i diskusiji o viđenim ostvarenjima.

Svi članovi Žirija mladih filmofila, osim festivalskog kataloga, dobit će i posebnu akreditaciju koja će im omogućiti ulaz na projekcije u Areni i sva druga događanja, a njihov predstavnik uručit će u Areni nagradu Žirija mladih filmofila za najbolji hrvatski film. Prijavnice su dostupne na web stranici Festivala, a mogu se poslati najkasnije do 6. srpnja, u 15 sati, na e-mail adresu ela@pulafilmfestival.hr. Sastav Žirija bit će objavljen 7. srpnja, u 15 sati, na internetskoj stranici Festivala. 

Objavljen je i 'odrasli žiri' koji će ocjenjivati domaću konkurenciju Pulskog filmskog festivala. Predsjednik Ocjenjivačkog suda Nacionalnog natjecateljskog programa je višestruki dobitnik Pule, redatelj i profesor filmske režije na zagrebačkoj ADU - Zrinko Ogresta. U žiriju su još i glumica Vlasta Knezović, montažer i trostruki dobitnik Zlatne Arene Josip Podvorac, profesor dramaturgije na ADU u Splitu, dramski pisac i redatelj Vlatko Perković te filmolog i predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara, mr. Bruno Kragić.

Vizualni identitet ovogodišnjeg Pula film festivala

Ove godine sprema se i 1. Hrvatski filmski fokus u Puli koji bi trebao poslužiti kao 'odskočna daska' hrvatskog filma u svijet. Ravnatelji i selektori inozemnih festivala te strani kritičari i novinari gledat će filmove u Nacionalnom programu, program Najbolje od Dana hrvatskog filma, te program Filmovi u nastanku. Nakon toga, je predviđena diskusija o ovogodišnjoj hrvatskoj filmskoj produkciji. Svoje sudjelovanje na Fokusu su potvrdili čelnici iz Eurimagesa, CannesaVenecijeBerlinalea, Festivala u Karlovym Varyma, Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu, Alpe-Adria film festivala u Trstu, Sarajevo film festivala te Festivala braće Manaki u Bitoli.

Fokus će posjetiti i novinari, urednici i filmski kritičari uglednih medija poput Varietya, Screen Internationala, Guardiana, L'Humanitea itd. Naravno, Festival igranog filma u Puli pratit će i kritičari Filmskog.neta pa uskoro očekujte nove vijesti s našeg nacionalnog festivala.

Komentari

Nema komentara.