James Bond u Afganistanu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      James Bond u Afganistanu?

James Bond u Afganistanu?

Novi Bond bi mogao ubijati po Afganistanu, pa pogađamo naslov: 'Iz Afganistana s ljubavlju' ili 'Taliban koji me volio'?

s.p. 10.06.2009 0 komentara

James Bond u Afganistanu?

Nakon raznih egzotičnih lokacija, James Bond bi (opet) mogao završiti u opasnom Afganistanu. Britanski Guardian je objavio da je ekipa koja stoji iza Bondove franšize angažirala bivšeg djelatnika britanske ambasade u Kabulu kao konzultanta u pitanjima proizvodnje i trgovine opijuma. Savjetnik je navodno već potpisao ugovor o povjerljivosti koji mu zabranjuje da raspravlja o projektu, a Bondova producentska kuća Eon Productions odbila je komentirati tu vijest i bilo koje druge detalje vezane uz priču sljedećeg Bonda.


Trailer za 'Dah smrti' - prethodni 'afganistanski Bond'.

Producenti Bonda već su prije demantirali vijesti o mogućoj adaptaciji romana o Bondu 'Brige su za druge' ('Devil may care'), u kojem se James Bond također bavi drogom i ostalim spletkama na Bliskom istoku. Poznavatelji lika i djela Jamesa Bonda znaju da se Bond borio protiv šverca droge i u kratkoj priči Iana Fleminga 'Risico', a u filmskoj inkarnaciji Timothyja Daltona već je boravio u Afganistanu u 'Dahu smrti'.

Tamo se 1987. borio protiv sovjetskih osvajača, te je, kao i 'Rambo 3', bio u savezništvu s tadašnjim 'dobrim momcima' - talibanima. Vidjet ćemo kako će izgledati današnja verzija, a producentima Bonda javljamo dobru vijest. U Saudijskoj Arabiji je nakon 30 godina opet otvoreno kino, pa će tamo možda moći puštati i 'pustinjskog Bonda'. Naravno, pod uvjetom da se počne ponašati čednije...

Komentari

Nema komentara.