Preminuo redatelj 'Malog mista' - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Preminuo redatelj 'Malog mista'

Preminuo redatelj 'Malog mista'

Zauvijek nas je napustio Danijel Marušić i to baš prije završetka svog velikog projekta, filma i serije 'Bella Biondina'.

s.p. 26.05.2009 0 komentara

Preminuo redatelj 'Malog mista'

Hrvatski redatelj Danijel Marušić iznenada je preminuo u bolnici u Zagrebu. Imao je 78. godina i bogatu televizijsku i filmsku karijeru iza sebe, a svi će ga pamtiti kao režisera 'Našeg milog mista'. Serija rađena prema scenariju Miljenka Smoje imala je milijunsku gledanost u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji i brzo je stekla kultni status.


Špica 'Našeg malog mista', r: Danijel Marušić.

Osim te serije, Marušić je snimio brojne TV filmove, među njima i 'Servantesa iz Malog mista' u kojem je opet oživio likove iz svoje najpopularnije serije. Od ostalih njegovih serija pamte se 'Ptice nebeske', 'Olujne tišine', 'Čovik i po'. Marušić je za televiziju režirao i brojne balete i opere, uključujući i 'Ero s onog svijeta' Jakova Gotovca.

Smrt ga je prekinula u postprodukcijskom radu na projektu 'Bella Biondina', filmu i seriji od 6 nastavaka koja je u završnoj fazi montiranja. Ova priča o ljubavi Splićanke i talijanskog vojnika trebala je biti posvećena glumcu Karlu Buliću, poznatom po ulozi doktora Luigija iz 'Našeg malog mista', no očito će biti upamćena i kao testamentno djelo Danijela Marušića.

Komentari

Nema komentara.