Židovski film i djeca u ratu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Židovski film i djeca u ratu

Židovski film i djeca u ratu

Ovogodišnji JFF progovara o potresnim sudbinama djece u ratu i dovodi u Zagreb Lustiga, Šerbedžiju, Višnjića i novopečenog Oscarovca.

z.m. 18.05.2009 0 komentara

Židovski film i djeca u ratu

3. Festival suvremenog židovskog filma (JFF) održava se od 24. do 28. svibnja 2009. u zagrebačkom kinu Europa. Festival posvećen izraelskom filmu i filmu sa židovskom tematikom ove je godine u središte uzeo sudbinu djece u ratu. Prikazat će se 25 nagrađivanih stranih i domaćih filmova, a tu su i brojni dodatni sadržaji: Talent Worskhop – internacionalni obrazovni program s uglednim filmskim stručnjacima iz zemlje i svijeta, koncerti, izložbe i edukacija mladih o Holokaustu.

Predsjednik Festivala je naš dvostruki oskarovac, producent Branko Lustig, a od poznatih filmskih umjetnika JFF će posjetiti i Jochen Alexander Freydank, redatelj filma 'Spielzeugland' /naslovna/, koji je ove godine nagrađen Oscarom za najbolji kratki igrani film. Prikazat će se i najnoviji film Rade Šerbedžije 'Uspomene jednog bjegunca' i 'Hrabro srce Irene Sendler' u kojem glavnu ulogu igra Goran Višnjić. Da ne bude sve ozbiljno publiku će nasmijavati ciklus filmova nastalih prema djelima svjetski poznatoga humorista Ephraima Kishona, a tu je i necenzurirani dokumentarac o Žuži Jelinek


'Moramo pamtiti', trailer

U Zagrebu će se održati i međunarodna premijera dokumentarca iz SAD-u 'Moramo pamtiti' kojeg su snimili srednjoškolci u sklopu projekta iz nastave povijesti. Posjetili su logore Dachau, Auschwitz i snimili svjedočanstva preživjelih. Film će biti prikazan u sklopu edukacijskog dijela programa, baš kao i 'Dječak u prugastoj pidžami' namijenjen školarcima. Nakon obje projekcije publika će razgovarati s autorima filma i Brankom Lustigom, koji će govoriti o svojem dječjem iskustvu u nacističkim logorima.

U glazbenom programu možete poslušati koncert Yaira Dalala, svjetski poznatoga izraelskog etno-glazbenika. Svirat će i DJ Dabi, DJ Phillipe, DJ Mario Kovač te već tradicionalno - jedini domaći kletzmer sastav - Jewsers.

Sve su projekcije besplatne!

Komentari

Nema komentara.