Dobre domaće vijesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Dobre domaće vijesti

Dobre domaće vijesti

HAVC ima novog šefa, 'Ona koja mjeri' izmjerila još jednu nagradu, Palunko se natječe, a Split hvali more - drži se Mediterana.

s.p. 23.04.2009 0 komentara

Dobre domaće vijesti

Hrvatski audiovizualni centar imenovao je novog ravnatelja - Nikšu Sviličića. Novi ravnatelj ima iskustva i na filmu i na televiziji i u marketingu, a njegovu opširniju biografiju možete pogledati na linku ovdje. Na raspisani javni natječaj za ravnatelja molbu je podnijelo pet kandidata, no zbog zaštite privatnosti nisu objavljena njihova imena. Novoizabrani ravnatelj ima mandat od 4 godine, a dužnost preuzima 1. lipnja 2009.

Animirani film 'Ona koja mjeri' Veljka Popovića osvojio je nagradu za najbolji animirani film na Aspen Shortsfestu, u SAD-u. Taj festival jedan je od najuglednijih sjevernoameričkih festivala kratkog filma, a filmovi nagrađeni u četiri festivalske kategorije automatski se kvalificiraju za nagradu Oscar. Prije toga 'Ona koja mjeri' je dobila nagradu Metropolis koju dodjeljuje španjolska javna televizija TVE, pa će film biti prikazan na drugom programu TVE u u sklopu tjedne emisije za kulturu.


'Ona koja mjeri', Veljko Popović

Mreža europskih filmskih udruga mladih Nisi Masa organizira tematski Europski natječaj za scenarije kratkog filma za autore od 18 do 28 godina. Natječaj u Hrvatskoj organizira Palunko, projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen promicanju scenaristike. Ovogodišnja tema natječaja je 'Tabu', a organizatori će posebno nagraditi autore tri najbolja domaća scenarija. Puna pravila natječaja pročitajte na službenoj web stranici projekta Palunko ili na stranici Nisi Mase namjenjenoj natječaju gdje možete pronaći i prijavnicu i smjernice za pisanje scenarija. Natječaj završava 31.7.

Na nedavnoj presici najavljen je 2. Festival mediteranskog filma Split koji se ove godine održava od 25. do 30. svibnja. Direktor festivala Alen Munitić posebno je izdvojio 3 filma iz programa: 'Shivu', dobitnika dvije nagrade Izraelske filmske akademije; 'Christmas Tale' s prošlogodišnjom nominacijom za Zlatnu palmu u Cannesu te 'Camino', prošlogodišnji dobitnik 6 Goya i laureat prošlogodišnjeg San Sebastian festivala. Novost koja se uvodi ove godine su dječji program koji se prikazuje u suradnji sa školama, te retrospektiva na temu 'Splitsko stanje uma'. Više informacija možete saznati na novoj, redizajniranoj stranici Festivala.

Komentari

Nema komentara.