Muzikalni hobiti i festivalije - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Muzikalni hobiti i festivalije

Muzikalni hobiti i festivalije

Gledajte Arriagu i Almodovara u Puli, slušajte 'Gospodare prstenova'. Vukovar i Animafest pomiču rokove, a Ars Septima ima pobjednika.

s.p. 25.03.2009 0 komentara

Muzikalni hobiti i festivalije

3. Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja ima novi datum! Zbog procjene da će u kasnijem terminu imati bolju gledanost, festival seli iz mjeseca srpnja u kolovoz te će se održati od 26. do 30.08.2009. Rok za prijavu na festival produžuje se do 01.07.2009., a dodatne podatke doznajte na stranici Festivala ovdje.

Pomakao se i rok prijave za Animafestov 2. Regionalni forum za razvoj dugometražnih projekata, tzv. Pitching forum koji će se održati od 04. do 06. lipnja 2009. Rok je produžen do 15. travnja, a dodatne informacije o pitchingu potražite na službenoj stranici Animafesta.

Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, 28. ožujka u 18 sati održat će se prvo u ciklusu predavanja 'Glazba u filmu'. Tema prvog predavanja bit će glazba iz filmske trilogije 'Gospodar prstenova' /naslovna/ redatelja Petera Jacksona i skladatelja Howarda Shorea. Stručno predavanje koje se sastoji od analize glazbe i zvučnih i video isječaka održat će Danijel Legin.

Već smo objavili koje hrvatske filmove će ugostiti Pulski filmski festival, a sada najavljujemo i dolazak stranih radova. 'PoPularni' program ponudit će osam filmova za širu publiku od kojih je umjetnički ravnatelj festivala Zlatko Vidačković izdvojio film 'Ravnica u plamenu' ('Burning Plain') redatelja Guillerma Arriage. Najveća novost 56. pulskog festivala je pokretanje programa Europski filmski redatelji, koji će započeti retrospektivom filmova slavnog španjolskog redatelja Pedra Almodovara, te će biti prikazan filmovi iz njegove rane i srednje faze - 'Labirint strasti', 'Mračne navike' i 'Veži me'.


Trailer za 'Ravnicu u plamenu'('Burning Plain') redatelja Guillerma Arriage.

Filmska udruga Blank organizira besplatnu filmsku radionicu za učenike i studente s početkom 20.4.2009. u 20h na Trgu Ivana Kukuljevića 1a u Španskom. Voditelji radionice su Dario Juričan i Aleksandar Kristek, a polaznici bi po završetku radionice trebali steći temeljno praktično znanje za rad na filmu. Broj polaznika ograničen je na 8, prijave se primaju na mail blank@inet.hr, a više informacija potražite na internetskoj stranici ovdje.

Dužno smo vam objaviti i pobjednika Natječaja za scenarije dugometražnih igranih filmova udruge Ars Septima. Povjerenstvo (Ognjen Sviličić, Lukas Nola i Arsen A. Ostojić) je kao pobjednika izabralo scenarij 'Mi nismo odavde' autora Zorana Zekanovića iz Zadra koji je dobio i novčani iznos od 10.000 kuna. U obrazloženju odluke povjerenstvo je kao posebne kvalitete teksta navelo 'iskrenost pri oslikavanju likova i određenu dozu poetičnosti koja se provlači kroz čitavu priču.'

Libertas Film Festival podsjeća da ističe rok za prijavu radova za natjecateljski program (1. travnja), a T-Com treću godinu za redom raspisuju natječaj za festivalski promo spot. Natječaj traje sve do 30. svibnja, prema odabiru žirija festivala 01. lipnja će se na stranici T-coma objaviti tri najbolja uratka, dok će najboljeg online glasovanjem odabrati posjetitelji spomenute web stranice. Natječaj se zatvara 15. lipnja kada će se proglasiti pobjednik, a za više informacija o pravilima natječaja, downloadu zadanih elemenata i formulara kliknite na ovaj link.

Komentari

Nema komentara.