Schnabel i Depp ponovo zajedno? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Schnabel i Depp ponovo zajedno?

Schnabel i Depp ponovo zajedno?

Julian Schnabel i Johnny Depp će se ponovo naći na obradi jedne biografije. Ovaj put radi se o bivšem izdavaču francuskog izdanja magazina Elle, Jean-Dominique Baubyu.

21.02.2004 0 komentara

Schnabel i Depp ponovo zajedno?

Prva suradnja Schnabela i Deppa bila je 2000. na redateljevom drugom dugometražnom uratku 'Before Night Falls' (prvi je 'Basquiat), ekranizaciji životne priče kubanskog pjesnika i pisca Reinalda Arenasa u interpretaciji Javiera Bardema, a Depp je glumio jednog od poručnika kubanske vojske koji jako voli oblačiti ženske krpice. Arenas je tragičan, ali hrabar lik koji je izbjegao Castrov režim preselivši se u New York, ali ne i smrt od AIDS-a u 45. godini.

Ovaj put Depp je u pregovorima za glavnu ulogu Jean-Dominique Baubya, osobu koja po hrabrosti i tragici ima dodirnih točaka s Arenasom. Bauby je 1995., u 43. godini života, pretrpio teški moždani udar koji ga je ostavio potpuno nepokretnim, s izuzetkom lijevog oka i mozga, tj. uma koji je bio u savršenom stanju.

Johnny Depp u filmu 'Before Night Falls'

Upravo zbog izrazito živog duha, Bauby je uspio, slovo po slovo, dajući svojim lijevim okom signale, izdiktirati cijelu biografiju! Dva dana nakon što je knjiga izdana, umro je. U memoarima pod imenom 'The Diving Bell and the Butterfly' opisuje život prije udara i kako je biti zatočen u potpuno disfunkcionalnom tijelu s tako živim duhom koji je sve do kraja žudio i maštao o egzotičnim krajevima koje nikada nije posjetio i stvarima koje nije učinio. Protivno svim očekivanjima, knjiga nije niti depresivna niti patetična, kažu.

Štivo je, naravno, bilo vrlo vruća roba na tržištu koja je došla u posjed CAA, Dreamworksa i Sonyja, ali je ekranizacija zapela na skriptiranju, pa su memoari prodani Universalu. Mnogo se redatelja preporučilo za suradnju, ali je studijski prst pao na Juliana Schnabela, koji je ostavio kist (inače je  slikar neo-ekspresionist) i prihvatio palicu, a od Deppa se očekuje odgovor u kratkom roku.

Komentari

Nema komentara.