Eragon nakon Aragona - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Eragon nakon Aragona

Eragon nakon Aragona

Znanstveno fantastični bestseller Christopher Paolinija, 'Eragon', za filmsku će vrpcu adaptirati majstor epskih priča Peter Buchman, javlja Variety.

20.02.2004 0 komentara

Eragon nakon Aragona

Studio Fox 2000 prošle se godine dočepao prava na ekranizaciju zlatne koke među romanima, 'Eragona', najprodavanije knjige znanstveno fantastičnog karaktera čiji je autor, Christopher Paolini, u vrijeme pisanja iste, imao samo sedamnaest godina.

Radnja bajke smještena je u srednji vijek, a u njenom centru je dječak Eragon koji otkrije zmajevo jaje magičnih moći pomoću kojih će postati vitez i, zajedno sa svojim zmajem Saphirom i šarenim društvom patuljaka, vilenjaka i drugih bajkovitih bića, boriti se sa zlim silama i njihovim kraljem. Eragon nije bilo kakav vitez, nego posljednji živući član viteške vrste Zmajevih jahača.

Peter Buchman jedan je od pouzdanijih ljudi Hollywooda kada su u pitanju epske priče i njihova realizacija. Nedavno je inkasirao nekoliko milijuna vrijedan ugovor za scenarij o životu Aleksandra Velikoga, bez obzira na to što je projekt stavljen na čekanje zbog trenutnog Oliver Stonevog filma iste tematike.

Buchman je odgovoran i za scenarij 'Jurskog parka 3', a ne sumnjamo da će se i ovaj film fino okoristiti svojim višeznamenkastim iznosima dobiti koju isti i mora zaraditi ne bi li pokrili izuzetno velike troškove same produkcije i promocije.

Komentari

Nema komentara.