Nakon Busha - Chavez! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Nakon Busha - Chavez!

Nakon Busha - Chavez!

Nakon Nixona, Castra i Busha, Stone radi biografiju još jednog predsjednika - Huga Chaveza. Kako je krenuo, čekamo film o Sanaderu i Mesiću.

s.p. 11.12.2008 0 komentara

Nakon Busha - Chavez!

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez dobiva velikog biografa - Olivera Stonea. Stone već pola godine radi na još neimenovanom dokumentarcu i nada se da će film biti spreman za sljedeću godinu. Kontroverzni redatelj bio je u Chavezovom društvu već u veljači /naslovna/, tijekom akcije spašavanja talaca iz ruku kolumbijskih gerilaca. Iako je Stone najavio da će se film baviti Chavezom i njegovom revolucijom, dokumentarac će se baviti i njegovim protivnicima, prije svega Bushom i njegovim režimom.

Osim igranih filmova o predsjednicima Bushu ('W.') i Nixonu ('Nixon'), Stone je već snimio 2 dokumentarca o drugom latinoameričkom revolucionaru, Fidelu Castru ('Comandante', 'Looking for Fidel'). Namjeravao je snimiti i film o palestinskom lideru Arafatu, ali je umjesto toga priredio dokumentarac o izraelsko-palestinskom sukobu,  'Persona Non Grata'.


'W.', r: Oliver Stone, trailer

Veliki trač bio je da namjerava raditi film o iranskom predsjedniku Ahmedinedžadu, pa se govorilo da mu je iranski lider dao dozvolu da dođe u Iran na snimanje. Ipak, Stone je sve to demantirao, čini se da mu je dosta snimanja filmova o antiameričkim liderima. Umjesto toga, putuje po muslimanskim zemljama u svrhu promocije svog filma o Georgeu W. Bushu, 'W.'. Na filmskom festivalu u Dubaiju predstavlja taj film za koji kaže da se nada da će 'pomoći arapskom svijetu da sazna nešto novo i bolje upozna Busha'.

S druge strane, u Americi je najavljeno da će HBO uživo s Broadwaya prenositi predstavu koja će Amerima prikazati predsjednika Busha na odlasku. Show se zove 'You're Welcome America. A Final Night With George W. Bush', a glavni glumac je – Will Ferrell. E, to je biografija koju bismo vrlo rado vidjeli...

Komentari

Nema komentara.