Vampirski trijumf - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Vampirski trijumf

Vampirski trijumf

Novi James Bond je doslovce doživio sumrak na top listama, a zbog odličnog uspjeha 'Twilighta' razmišlja se i o filmskoj verziji 'Buffy'.

s.p. 28.11.2008 0 komentara

Vampirski trijumf

Vampiri ne vladaju samo noćima - u SAD-u su rasprodane i podnevne projekcije 'Sumraka'. 'Sumrak' ('Twilight') je pravi hit u američkim kinima, zaradio je 35 milijuna prvog dana prikazivanja, a 70 milijuna za prvi vikend projekcija. Pokleknuo je i nepobjedivi James Bond, pa umjesto akcijskog 'Zrna utjehe' na vrhu top liste još stoji romantični 'Sumrak'. Tako dobre vijesti su dodatno motivirale i naše kino prikazivače, pa umjesto za početak godine (kao što je početno bilo najavljivano), 'Sumrak' možete očekivati već za Božić.

 
Parodija vampirskog trenda sa sajta 'Funny or Die'.

Vampiromaniju ne dijele svi, evo npr. na Cinemablendu su zgađeni s 'mekušastim vampirima'. Prisjećaju se vremena kada su vampiri bili strašni i ubijali ljude, a ne hodali s tinejdžerkama. Dok Internetom već kruže i filmići koji parodiraju novi vampirski trend, producenti popularnost vampira uzimaju posve ozbiljno.

Pojavile su se glasine da bi, dok kino blagajnama vampiri, trebala uskrsnuti i 'Buffy - ubojica vampira'. Ova TV serija prestala se snimati 2003., a navodno kreator serije Joss Whedon već ima spreman scenarij za film i samo čeka odobrenje producenata. Filmofili već sigurno znaju da je 'Buffy' izvorno i nastala kao film, te je 1992. snimljena horor komedija prema Whedonovom scenariju.


Trailer za 'Buffy: The Vampire Slayer' iz 1992.

Problem je bio u tome što je Whedon napisao mračan scenarij, a redatelj i producenti su od toga napravili komediju, zbog čega se Whedon zgrozio. Sada će valjda imati više sreće i autorske kontrole, iako moramo primijetiti da je i film 'Buffy' bio zaista zabavan. Uz mladu Kristy Swanson u naslovnoj ulozi, bilo je tu zanimljivih glumaca u kul ulogama: Donald Sutherland, Rutger Hauer, Luke Perry, Hilary Swank. Nadamo se još jednom sličnom, zabavnom vampirskom filmu, a vampiri ne moraju uvijek biti jezoviti – mogu proći i oni smiješni.

Komentari

Nema komentara.