Akcija! Biografija! Bajka! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Akcija! Biografija! Bajka!

Akcija! Biografija! Bajka!

Redatelj najnovijeg Bonda prelazi na gangstere, Stallone se vraća klanju po džungli, Banderas postaje Dali, a Boorman i Black pričaju bajke.

s.p. 06.11.2008 0 komentara

Akcija! Biografija! Bajka!

Nedavno je redatelj 'Zrna utjehe' Marc Forster izjavio da nakon Bonda njegov sljedeći film može biti svakakav, ali sigurno neće biti akcijski film. Ipak, krvave akcije će izgleda ipak biti i njegovom sljedećem filmu kul naslova 'Die Bad'. Riječ je o obradi korejskog filma iz 2000. koji se sastojao od 4 kratka filma o usponu i padu gangstera. Američka verzija bit će smještena u New York.

Akcijom će se sigurno baviti Sylvester Stallone - to mu je jedino isplativo, čak i pod starije dane. Nakon suradnje na snimanju 'Ramba', Stallone za istu kompaniju (Image/Millennium Films) planira napisati scenarij, režirati i glumiti u akcijskom 'The Expendables'. Priča prati grupu plaćenika na misiji da zbaci jednog južnoameričkog diktatora, a Stallone ima u planu jedan mudar potez - u glumačku ekipu pozvao je Jasona Stathama i Jet Lija, koji će biti veći mamac za mlađu publiku.

I mlado i staro voli Antonia Banderasa'Lijepi Antonio' je u završnim pregovorima da zaigra u biografskom filmu o Salvadoru Daliju /naslovna/ kojeg će režirati Simon West ('Lara Croft: Tomb Raider'). West je najavio da se film neće baviti samo Dalijevim ekscentričnim životom, već će se fokusirati i na njegovu poznatu ljubavnu vezu sa Galom. Da bi pokazao Dalijev proces stvaranja, West će se koristiti glazbom i kompjuterski obrađenom slikom. Snimanje počinje početkom 2009. u Engleskoj i Španjolskoj.


'Čarobnjak iz Oza', trailer za mjuzikl iz 1939.

Među brojnim obradama našao se i jedan klasik nad klasicima - 'Čarobnjak iz Oza'John Boorman ('Exorcist 2', 'Krojač iz Paname') će pod stare dane režirati svoj prvi animirani film, kompjuterski nacrtan 'The Wonderful Wizard of Oz'. Boorman će biti i koscenarist ove verzije čija premijera se očekuje za ljeto 2010. Predviđen je budžet od 25 milijuna dolara, a iako je najavljeno da će film sadržavati izvorne likove iz bajke, neće biti rađen kao mjuzikl. 

I Jack Black ide u svijet iz mašte, preciznije - odlazi na 'Guliverova putovanja'. Suvremena verzija priče Jonathana Swifta bavit će se piscem putopisa koji odlazi u Bermudski trokut i na otoku Liliputu postaje pravi div među patuljcima. Ovu adaptaciju režirat će Rob Letterman ('Riba ribi grize rep'), a na scenariju rade Nicholas Stoller (redatelj 'Preboljeti Sarah Marshall') i Joe Stillman (koscenarist 'Shreka'). Snimanje počinje u ožujku, a lokacije se još traže - možda svrate i do Jadrana...

Komentari

Nema komentara.