Čudesni filmski svjetovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Čudesni filmski svjetovi

Čudesni filmski svjetovi

Whitaker ekranizira predivni, Ridley Scott vrli novi svijet, a Cronenberg opet svijet nasilja. Neki dotle putuju u - svijet čudesa.

s.p. 09.10.2008 0 komentara

Čudesni filmski svjetovi

Forest Whitaker je dobio Oscara za ulogu ludog Adi Amina, a sada je našao još jednog krupnog crnca u čijoj biografiji može glumiti - Louisa Armstronga. Vječno nasmijani Armstrong poznat je po pjesmi 'What a Wonderful World', a to će biti naslov filma kojeg će Whitaker i režirati. Iako nije dobio dobre kritike za filmove koje je dosad režirao, Whitaker je dobio puno povjerenje Zaklade Louisa Armstronga, koja mu je povjerila pristup svojim arhivima i u potpunosti stoji iza projekta. Film će pratiti život glazbenika od djetinjstva u siromaštvu i bogate karijere, pa sve do smrti 1971.

Potvrđeno je da bi jedan od sljedećih projekata Ridleya Scotta trebala biti ekranizacija romana Aldousa Huxleya 'Vrli novi svijet'. Za one koji su spavali na satu lektire, riječ je o mračnoj SF priči o budućnosti u kojoj ljudi žive podijeljeni u kaste, a čovječanstvo se održava u stanju 'sreće' uz pomoć seksa, droge i konzumerizma. Scott je izjavio da se još 'bori sa scenarijem' jer je teško prenijeti Huxleyevu viziju na veliki ekran. Ha, ako želi opet napraviti vrhunski SF o mračnoj budućnosti, neka se samo potruditi ponoviti ono što je dobro napravio u - 'Blade Runneru'.


Aldous Huxley govori o svojoj knjizi 'Vrli novi svijet'.

Ide li bivši 'alternativac' David Cronenberg u komercijalne vode akcijskih filmova? Zadnja vijest je da pregovara oko režije političkog trilera prema romanu Roberta Ludluma 'Matareški krug'. Radnja priče bavi se agentima s različitih strana Željezne zavjese koji su prisiljeni surađivati kako bi zaustavili skupinu kriminalaca koja se uvukla u najviše vrhove američke vlasti. Denzel Washington je već potvrdio da će glumiti u filmu, a ako 'Matareški krug' postane hit, lako je snimiti nastavak - Ludlum je napisao i nastavak 'Kruga', 'Matareško odbrojavanje'. Novi Jason Bourne na pomolu?

Steve Carell je potpisom zajamčio da će igrati u nastavku uspješne komedije 'Ulovi Smarta', koja je uz budžet od 80 milijuna dolara zaradila impresivnih 230 milijuna dolara. Ipak, nastavku fali jedna važna karika - svoj nastup još nije potvrdila Carellova lijepa partnerica, Anne Hathaway. Bivša princeza iz 'Princezinih dnevnika' je umjesto 'Smarta' odabrala novu kraljevsku ulogu. U Tim Burtonovoj 'Alisi u zemlji čudesa' glumit će dostojanstvenu Bijelu Kraljicu, a uloga manijakalne Crvene Kraljice odlazi vječnoj Burtonovoj ljubimici, Heleni Bonham-Carter. Snimanje počinje najesen, a u ožujku 2010. ćemo vidjeti koliko će publike privući čudesna ljepota Anne Hathaway.

Komentari

Nema komentara.