Ima li nade za Conana? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ima li nade za Conana?

Ima li nade za Conana?

Novi 'Conan' tek dobiva scenariste, a još nema redatelja ni glumce. A u zasjedi ga čekaju strašne ratnice - Rose McGowan i Scarlett Johansson!

s.p. 14.08.2008 0 komentara

Ima li nade za Conana?

Još se ne znaju redatelj i glumci novog 'Conana', no bar su odabrani scenaristi. To su Dirk Blackman i Howard McCain, koji baš i nemaju značajne filmove u svojoj filmografiji. Nova verzija 'Conana' koštat će 100 milijuna dolara, i bit će rađena za odrasle. Za razliku od prijašnjih filmova o Conanu i dosadašnjih verzija scenarija, ovaj film će se truditi da bude čim vjerniji macho radovima kreatora Conana Roberta E. Howarda.

Producer Fredrik Malmberg izjavio je da nema razloga da se filmovi o Conanu ne bi snimali svake dvije godine, te je Conana čak usporedio i s Batmanom, jer je i Conan 'mračni heroj kojeg volimo'. No, dok producent 'Conana' priželjkuje uspjeh 'Viteza tame', publika još iščekuje ime glavnog glumca. Po forumima se već predlažu Gerard Butler ('300') , a fanovi 'Conana' bi vrlo rado kako Conana vidjeli i Javiera Bardema s onom frizurom ubojice.

Hoće li se Red Sonja napiti i Conanove krvi?
Glavni problem je da JOŠ nije angažiran redatelj filma, iako se premijera filma najavljuje za 2009. Spominjali su se razna redateljska imena, od majstora akcijskih filmova kao što su John McTiernan i braća Wachowski, pa do filmaša kao što su Rob Zombie i Xavier Gens ('Granice'). Zanimljivo je da filmovi koji se rade po sporednim likovima iz 'Conana' bolje napreduju u pretprodukciji, zahuktavaju se pripreme za snimanje 'Thulsa Dooma', a objavljena je i filmske ekipa 'Red Sonje'. 'Crvenu Sonju' će glumiti Rose McGowan, film će poducirati njezin dragi, Robert Rodriguez, a režije će se prihvatiti Douglas Aarniokoski. Iako je i Rodriguez bio u užem krugu izbora redatelja 'Conana', zadnje najave su da bi se u snimanje 'Conana' mogao umiješati samo kao producent.

Čini se da filmaše više zanimaju sexy ratnice nego Conan - ne samo Rodriguez, nego i novi scenaristi 'Conana' više su truda uložili u stvaranje filmova o Amazonkama. Gorenavedeni scenaristi Blackman i Howard tek su angažirani da počnu pisati scenarij o 'Conanu', a već otprije imaju dovršeni scenarij za 'Amazon', film o gladijatorici koja traži osvetu nakon što joj unište domovinu. A ratnice u bikiniju bi mogle privući više muške publike nego novi Conan bez Schwarzeneggera. Još kad vam kažemo da bi u 'Amazonki' trebala glumiti Scarlett Johansson, bojimo se da se na box-officeu Conanu ne piše dobro. Osim što kasni s pripremama, Conan će se morati suočiti s vrlo stasitim protivnicama!

Komentari

Nema komentara.