Face-lifting starih naslova - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Face-lifting starih naslova

Face-lifting starih naslova

MTV će ušminkati 'The Rocky Horror Picture Show', 'Lak za kosu' opet će špricati John Waters, a Tim Burton šalje mlađahnu Alisu u Zemlju Čudesa.

s.p. 25.07.2008 0 komentara

Face-lifting starih naslova

MTV se u svojoj beskonačnoj mudrosti odlučio na rimejk kultnog filma iz 1975., 'The Rocky Horror Picture Showa'. Kažemo 'kultni', jer ovaj film stvarno zaslužuje taj naziv - već tri desetljeća neprekidno igra na ponoćnim projekcijama u posebnim kinima, pa stalno dolaze nove generacije kultnih sljedbenika. No, bojimo se da se fanovima Tima Curryja u ženskoj odjeći /naslovna/ neće svidjeti nova verzija, već se pokrenula lavina bijesnih reakcija obožavatelja originala.

Zasad se još ne zna tko će režirati film, a ni ono još važnije - tko će glumiti u filmu koji je najpoznatiji po tome da ima hrpu zvijezda (Susan Sarandon, Meat Loaf) u trashy ulogama. Objavljeno je da na produkciji filma radi izvršni producent originalnog filma, Lou Adler, koji će za snimanje filma koristiti originalni scenarij. Rimejk će trajati dva sata i imati nove pjesme u soundtracku, što je valjda i zahtjev MTV-a. A čini se da osim prodavanja soundtracka, MTV i nema ozbiljnije ambicije s filmom, pa je premijera filma najavljena na kabelskoj televiziji, i to za - Noć vještica 2009.


'The Rocky Horror Picture Show', r: Jim Sharman, trailer

Kada smo kod kultnih mjuzikla, 'Lak za kosu' Johna Watersa je također imao legendarni status među filmofilma, osobito zbog uloge tranvestita Divinea. 2007. je Adam Shankman snimio rimejk s mainstream glumcima kao što su John Travolta i Michelle Pfeiffer, a film je zaradio preko 200 milijuna dolara, pa bi sada isti redatelj trebao snimiti nastavak. Ipak, prvi nacrt scenarija radit će kreator izvornog 'Hairspraya', John Waters, koji bi trebao nastaviti priču koja se odvija u Baltimoreu 1962. Warner Bros bi htio opet okupiti istu glumačku ekipu kao u prvom filmu, te pripremiti film do srpnja 2010.

Mia Wasikowska – Alisa u zemlji čuda Tima Burtona.

Da smo mi producenti, oba filma (osobito 'The Rocky Horror Picture Show'!) bi dali Timu Burtonu da ih režira i znali li bi da će i nove verzije postati kultni filmovi. No svejedno, Burton već radi na svojim projektima, pa tako i na 'Alisi u zemlji čudesa' o kojoj smo već pisali ovdje. Nakon dugog castinga, Burton je za naslovnu ulogu Alise izabrao 18-godišnju Australku, Miu Wasikowsku. Mia trenutačno za Miru Nair snima 'Amelie', biografski film o velikoj američkoj pilotkinji Ameliji Earhart, a hrvatski gledatelji je trenutačno mogu vidjeti i u našim kinima, u horor filmu 'Užas iz rijeke'.

'Alisa' bi mogla biti njezina prekretnička uloga, iako nije poznato koliko će se vidjeti njezino lice - film se snima kao mješavina igranog film i 'performance capture' tehnologije isprobane u 'Beowulfu'. Scenarij je napisala autorica 'Kralja lavova', Linda Woolverton, a snimanje počinje u studenom. Film bi trebao izaći 2010., a onda ćemo vidjeti da li će i ovaj Burtonov film steći kultni status.

Komentari

Nema komentara.