Zatvori, seks i sudovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Zatvori, seks i sudovi

Zatvori, seks i sudovi

Lustig planira bijeg iz francuskog zatvora, a Padilha vodi turu po bolivijskim ćelijama. Sprema se rimejk sexy '10', a sude se Borat i Tobey Maguire.

s.p. 22.07.2008 0 komentara

Zatvori, seks i sudovi

Branku Lustigu moramo poželjeti - sretan bijeg iz zatvora! Variety javlja da se naš holivudski producent u suradnji s Johnom J. Kellyjem ('Crna Dalija') sprema producirati remake kultnog 'Papillona', filma o zatvorenicima koji godinama pokušavaju pobjeći iz opakog francuskog zatvora. Planira se budžet od 90 milijuna dolara, a još nije poznato tko bi režirao i glumio. U izvorniku su glumili Dustin Hoffman i Steve McQueen, a uvijek kada se spominje rimejk filma s McQueenom, fanovi predlažu plavog Daniela Craiga.

U zatvoru će završiti i José Padilha, redatelj nagrađivanih Elitnih postrojbi (koje još čekamo u našim kinima) i socijalnog dokumentarca 'Garapa' kojeg smo već predstavili. Padilha će pisati scenarij i režirati 'Marching Powder', o osuđenom britanskom dileru Thomasu McFaddenu koji vodi turističke ture po bolivijskom zatvoru. Priča se radi po istinitom događaju, a glavni glumac i producent bit će Don Cheadle, koji već duže vrijeme sprema taj projekt u produkciji Brada Pitta i njegovog Plana B.


Isječak iz 'Papillona'

Osim 'Papillona', još jedan rimejk je u planu - komedija Blakea Edwardsa '10'. Popularna 'Desetka' iz 1979. pokazala je kako Dudley Moore pada u krizu srednjih godina i opsesivno se zaljubljuje u mladu ljepoticu. Veliki hit posebno je promovirao glumicu Bo Derek /naslovna/ i njezine pletenice, a učinio je jako puno i za Bolero, koji je mnogima postao neizostavna glazbena pratnja prilikom seksa. Edwards će ovaj put biti samo izvršni producent, a pitanje je tko će biti novi redatelj. Mnogi već predlažu Judda Apatowa - erotične komedije o običnim tipovima i sexy ljepoticama čine se kao njegova specijalnost.


Smiješne scene iz '10'

Apatowa su obično optuživali da radi vulgarne komedije, no postoji netko tko ga nadmašuje u tom području - Sacha Baron Cohen. On će producirati, a vjerojatno i zaigrati u komediji 'Accidentes', za koju će scenarij napisati koscenarist 'Borata', Peter Baynham. Priča se bavi odvjetnikom hispanskog porijekla koji zastupa imigranta koji nakon nesreće tuži svog bogatog šefa.

O sudskoj borbi za ravnopravnost, ali ne klasa nego rasa, govorit će 'The Crusaders'. Film se bavi sudskim slučajem iz 1954., kada se protiv rasne segregacije u američkim školama borio i jedan mladi, bijeli odvjetnik. Njega će tumačiti 'Spiderman' Tobey Maguire, a film će režirati Gary Ross, s kojim je Tobey surađivao u 'Utrci života'. Drugi Rossov film u kojem je Maguire glumio je 'Pleasantville' koji se suptilno bavio i rasnim predrasudama, a odlično je prihvaćen i od publike i kririke, pa se nadamo da će i ovaj film završiti uspješno.

Komentari

Nema komentara.