John Woo u smjeru istok-zapad - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      John Woo u smjeru istok-zapad

John Woo u smjeru istok-zapad

Slavni kineski redatelj snima velike kineske priče, a nakon toga možda ode u Ameriku i snimi film o kralju Arthuru i revolverašima okruglog stola.

s.p. 17.07.2008 0 komentara

John Woo u smjeru istok-zapad

John Woo bi mogao snimati adaptaciju stripa, a oni koji poznaju njegov stilizirani redateljski stil znaju da bi to sigurno dobar izbor. Strip po njegovom izboru je 'Caliber: First Canon of Justice', kojeg sigurno ne poznajete, ali nije ni čudo - prvi broj je izišao tek 30. travnja ove godine. Riječ je o zanimljivom miksu mita, fantasyja i vesterna, preciznije o mitu o kralju Arthuru premještenom na američki Divlji zapad u 19. stoljeću.

Vitezovi okruglog stola su tako revolveraši ujedinjeni kodom časti koji im nalaže da štite slabe i brane nevine, no s vremenom i oni postaju moralno iskvareni. U ovoj verzji mita umjesto mača Excalibura imamo pištolj Caliber, kojeg Arthuru daruju Indijanci. Oružje ima natprirodne moći i mada je prazno, kada ga drži pravednik, puca s gromovima i nikad ne promašuje.


'Red Cliff', r: John Woo, trailer

Priča zvuči strašno zanimljivo, no jedini je problem da se Woo, umjesto s britanskim i američkim mitovima, radije bavi s domaćom, kineskom poviješću. Osim priče o kineskom radniku koji u 19. stoljeću gradi američku željeznicu, Woo je najavljivao i epsku priču od 40 milijuna dolara, '1949' koja govori o komunističkoj revoluciji u Kini. 

No sve to tek treba čekati da Woo dovrši svoj najveći filmski projekt ikad - 'Red Cliff', kojeg smo već opširno predstavili. Prvi, 2-satni dio 'Red Cliffa' je u Aziji imao premijeru 10. srpnja i za vikend je osvojio 26 milijuna dolara. Taj najskuplji kineski film svih vremena snimao se godinama i imao je puno problema, uključujući i smrt kaskadera i hospitalizaciju producenta Terencea Changa zbog stresa.

Woo trenutačno montira drugi dio tog povijesnog epa koji izlazi u Aziji u prosincu ili siječnju, a odmah poslije u distribuciju kreće međunarodna verzija filma u kojoj će oba nastavka biti skraćena i sažeta u jedan film. Ukratko, veliki redatelj pod stare dane ide u epsku širinu – a bar Kina ima gledatelja da sve to pogleda.

Komentari

Nema komentara.