Tko pjeva na pare misli - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Tko pjeva na pare misli

Tko pjeva na pare misli

U Hollywoodu se zbog kroničnog nedostka inspiracije štancaju obrade i nastavci, a i na Broadwayu je kreativna suša pa se ideje posuđuju iz filmova.

s.p. 20.06.2008 0 komentara

Tko pjeva na pare misli

Broadway trese filmska groznica - čak su i kazališne nagrade Tony nedavno bile u znaku filmova prebačenih na 'daske koje život znače'. Tako su nominacije osvojile 'filmske predstave' - 'Xanadu', '39 stepenica' i 'Pljačivko'. Uspješan trend namirisala su i poduzetna braća Weinstein koji su se na Broadwayu već okušali kao producenti - 'Producenata', 'Boje purpura', 'Prljavih pokvarenih prevaranata', 'Mladog Frankensteina'...


Plačljivko ('Cry-Baby') na Broadwayu.

Njihovi novi projekti također će imati porijeklo u uspješnim filmovima, pa tako na broadwayske daske stižu drama 'Finding Neverland', glazbeni 'The Wall', talijanski hit 'Cinema Paradiso', te romantična komedija 'Molim za ples'. Weinsteini nisu zaboravili ni na svoje najveće hitove iz vremena dok su bili na čelu Miramaxa, 'Čokoladu' i 'Zaljubljenog Shakespearea'. Za te projekte planiraju angažirati izvorne glumice, pa za brodvejske nastupe pregovaraju s Juliette Binoche i Gwyneth Paltrow.

Trend filmovanih predstava poprima sve veće razmjere pa se tako za 2013. već planira mjuzikl 'Planina Brokeback'. Osim ovog (country?) mjuzikla, kuha se i kung-fu mjuzikl - biografija Brucea Leeja. Očekuje se koreografija u stilu kineske opere, a i neki glumac koji se dobro kuži u borilačke vještine. Fajta bi trebalo biti i u najavljenom mjuziklu 'Klub boraca', mada nam to još uvijek zvuči presmiješno da bi bilo istinito. A u humor se sigurno dobro razumije John Cleese, koji zajedno sa svojom 24-godišnjom kćerkom Camillom sprema mjuzikalnu adaptaciju 'Ribe zvane Wande'. Cleese trenutno radi na prilagodbi priče, a za svoju suradnicu Camille kaže da je još smješnija od njega.


John Lithgow i ekipa izvode pjesmu iz 'Prljavih pokvarenih prevaranata'.

Pitanje je samo tko može uspješno glumiti u tim mjuziklima, kada publika uvijek na umu ima glumce iz filmskih verzija. A i njima je privlačno okušati se na Broadwayu - što donosi dodatni interes za predstave. Ovogodišnja najiščekivanija predstava tako je drama Arthura Millera 'Svi moji sinovi', koja će igrati od 18. rujna do 11. siječnja. U njoj će glumiti Katie Holmes, a.k.a. gospođa Cruise, a očekuje se da će tijekom božićnih praznika cijena ulaznice za tu predstavu dosizati 250 dolara, pa ako želite vidjeti zvijezdu  - morat ćete pristati i na cijene koje lete u nebo.

A nedavno je u nebo otplesala jedna od najpoznatijih zvijezda filmskih mjuzikala -genijalna Cyd Charisse. Njezini nastupi u 'Plesu na kiši' /naslovna/ i 'Svilenim čarapama' još uvijek opčinjavaju publiku diljem svijeta, a i nastavit će to činiti. Jer filmski mjuzikli, za razliku od Broadwayskih, nisu 'potrošna roba'. 

Komentari

Nema komentara.