Glumačka zanovijetala - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Glumačka zanovijetala

Glumačka zanovijetala

Neki glumci imaju jako teške karaktere - s njima muku muče i redatelji i producenti i asistenti. Tko urinira po setu, a tko traži pravdu prdežom?

s.p. 18.06.2008 0 komentara

Glumačka zanovijetala

Neke hirovite glumačke zvijezde izluđuju i redatelje i kolege. Za jednu od najvećih primadona slovi Edward Norton, koji se stalno petlja u stvaranje filma. Zbog toga je redatelj 'Generacije X' čak htio povući potpis s filma. Njegov zadnji ekces je odbijanje promocije 'The Incredible Hulka', jer smatra da se publici treba pokazati dulja, sporija verzija filma u kojoj se njegov lik 'bolje razrađuje'. 'Hulk' i bez toga masno zarađuje – valjda Norton neće pozeleniti od bijesa.

A tek Jim Carrey! Navodno je urinirao tijekom improvizacije na setu 'Broja 23', a kada su i producenti 'Lemony Snicketa' izrazili zabrinutost zbog njegovog ponašanja, on im je poručio da prestanu, inače će mu 'pokvariti kreativnost za kraj filma'. Svoje iskustvo s Carreyem je najbolje izrazio redatelj Dean Parisot, koji film 'Zabava s Dickom i Jane' zove samo - 'Zabava s Jane'.


Dirljivi isječak iz filma 'Vrijeme nježnosti' - Debra Winger GLUMI da voli Shirley MacLaine.

'Vrijeme nježnosti' je, kao što ime i govori, dirljiv film o majci i kćerki koja umire od neizlječive bolesti. No mamu i kći glume Debra Winger i Shirley MacLaine, koje su se bilo gadno zakrvavile na snimanju. Glasine kažu da je Debra bila tako žestoka da je navodno digla suknju i – prdnula Shirley u lice. E, to je teška narav – s lakim ispuštanjem vjetrova.

Katherine Heigl ušla je na listu zatjevnih jer stvarno ima velike ambicije – spremna je odbiti nominaciju za Emmy (i potencijalnu nagradu!), jer smatra da njezina uloga ove sezone 'nije imala dovoljno sadržaja da opravda tu nominaciju'. Jedni kažu da je to dokaz skromnosti, ostali da Heigl samo pokušava raskinuti ugovor s producentima i ganjati filmsku karijeru.

A i Tom Cruise, ako već niste čuli, zna biti ćudljiv. Jako pazi da netko ne uvrijedi scijentologiju, pa je žestoko reagirao na epizodu 'South Parka' u kojoj se zezaju na račun vjere, njega i njegovih eventualnih gay sklonosti. Cruise je zatražio i dobio povlačenje te epizode iz programa, inače bi odbio promovirati 'Nemoguću misiju 3'.


Mike Myers i društvo izvode ‘Bohemian Rapsody’ u ‘Wayneovom svijetu’ – snimanje NIJE bilo zabavno kao taj skeč.

I Gwyneth Paltrow odbila je promovirati film, i to komediju 'Pogled s neba' ('View From The Top') koju je navodno nazivala 'Pogled iz moje guzice'. Na zahtjev producenata, Gwyneth je ipak surađivala, ali je film svejedno propao. Možda bi ispao smješniji s imenom kojeg je dala Gwyneth?

Mikea Myersa bije glas najvećeg zanovijetala, na setu 'Wayneovog svijeta' odbijao je snimati kultnu scenu ('Bohemian Rapsody'!) onako kako je redateljica htjela. Iako iživcirana, Penelope Spheeris je dovršila uspješan film, no drugi nisu bili te sreće. Na setu 'Oženio sam ubojicu sa sjekirom' Myers je odbijao raditi, a kasnije se sudio s Universalom kada je odbio raditi scenarij koji mu nije bio po volji. Sada promovira 'Love Guru' u kojem širi – pozitivne vibre.


Svađa glumice Lily Tomlin i redatelja Davida O. Russella – odglumljeno ili stvarno?

A i Jake Gyllenhaal se navodno žali na sve i svašta, od male sobe do temperature na setu. Najveća žalba u zadnje vrijeme bila je da je redatelj 'Zodijaka', David Fincher, bio jako grub prema njemu. Opet, javio se njegov kolega iz tog filma, Mark Ruffalo i indirektno pojasnio situaciju rekavši kako je redatelj bio grub prema 'onima koji zaborave svoje dijaloge ili ne ispune svoje zadatke'.

Ali nije samo Jake kriv, na njega se izderava i redatelj David O. Russell koji i inače zna biti vrlo težak prema glumcima – svojim ponašanjem je nekoliko njih već otjerao sa snimanja (James Caan, Lily Tomlin), a potukao se i s Georgeom Clooneyem na snimanju 'Tri kralja'. Zato, kada dođe do frke, ne krivite uvijek glumce – i redatelji ponekad zaslužuju tekst o ekscesima na snimanju...

Komentari

Nema komentara.