Srpski zombiji napadaju! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Srpski zombiji napadaju!

Srpski zombiji napadaju!

Prvi srpski zombi film imat će američke glumce - legendu iz Romerovih horora, Kena Forrea, te novu 'kraljica slashera' Kristinu Klebe.

s.p. 09.06.2008 0 komentara

Srpski zombiji napadaju!

Nakon pregršt obrada i nastavaka, gdje holivudski glumci mogu snimiti originalni hororac? U Pančevu! Nakon silnih povijesnih nedaća, Srbiju će spopasti i problemi sa zombijima, i to u domaćoj produkciji. Iako su prve najave 'Zone mrtvih' bile već 2005., snimanje 'prvog srpskog filma o zombijima' tek sada počinje.

Od glumaca nemaju na raspolaganju Clooneya i Pitta, ali za filmove o zombijima im ionako trebaju drukčije glumačke legende. Glavni glumac i jedan od producenata filma je Ken Foree, koji je karijeru počeo u originalnoj Romerovoj 'Zori živih mrtvaca', da bi zatim glumio u brdu TV serija. Foree je snimio i razne obrade kao što su Zack Snyderova 'Zora živih mrtvaca' iz 2004., te Rob Zombiejeva 'Noć vještica' iz 2007.

U toj 'Noći vještica' nastupala je i glumica koja će biti glavni komad i u 'Zoni mrtvih', Kristina Klebe. Osim što joj je suđeno da glumi zajedno s Foreeom, Klebe je pretplaćena i na uloge u hororima - sljedeći projekti su joj filmovi kao što su 'Black Friday', 'Horror 88' i sequel Romerovih zombija - 'Escape of the Living Dead'.

Kristina Klebe - američka istrebljivačica zombija na privremenom radu u Srbiji.

Autor priče i jedan od producenata je Vukota Brajović, poznati srpski maneken i sin Voje Brajovića -'Tihog', a scenarijem i režijom se bave Milan Konjević i Milan Todorović. Konjević se inače bavio režiranjem dokumentaraca i animiranih produkcija, a Todorović je na glasu kao veliki fan B-filmova, hororaca i Johna Carpentera. Utjecaj Carpentera vidljiv je i na priči filma, koja sliči i na 'Napad na policijsku postaju 13'. Naoružani policajci prate agente Interpola (Foree i Klebe) koji prevoze opasnog kriminalca, a kada ih napadnu pomahnitali stanovnici, jedini spas im je da udruže snage s tim opasnim tipom. Horor motiv je, naravno, da ih napadaju zombiji - no otkud 'živi mrtvaci' u Srbiji?

E, pa kao i u nedavnom 'Planetu terora', zombije stvara ekološka katastrofa, koja se događa baš u industrijskom Pančevu. A kada se pojave zombiji, onda se već mogu očekivati i brojne posvete Romeru, a filmaši, baš kao i slavni redatelj, ne namjeravaju stati samo na jednom filmu. Prvotna namjera tih filmofila bila je samo da i Srbija ima jedan pravi film o zombijima, no već se spominju i planovi za čitavu trilogiju. Planiraju doprinijeti srpskoj kinematografiji i time da bi konačno napravili domaći film – bez psovanja. No, i američki blogeri, koji su već proširili vijest o ovom filmu, ozbiljno se pitaju: 'Pa što će onda vikati žrtve kada će ih zombiji žive jesti?'

Komentari

Nema komentara.