Čudno, čudnije, Tokio! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Čudno, čudnije, Tokio!

Čudno, čudnije, Tokio!

Kakva sve čuda krije japanska metropola saznat ćemo u omnibusu trojice otkvačenih, originalnih i iznimno nadarenih redatelja.

d.ć.p. 12.05.2008 0 komentara

Čudno, čudnije, Tokio!

Na nadolazećem filmskom festivalu u Cannesu napokon će biti prikazan 'Tokyo!' - filmski triptih s fenomenalnim izborom redatelja. U sklopu programa Un Certain Regard vidjet ćemo što su zajedno skuhali sarkastični Bong Joon Ho ('Domaćin'), bajkovito uvrnuti Michel Gondry ('Vječni sjaj nepobjedivog uma') i poetični Leos Carax ('Bad Blood')! Koncept je sličan filmovima 'Pariz, je t'aime' ili nadolazećem 'New York, I Love You' ali je obrađen, naravno, na uvrnuti japanski način.


Najavni trailer za 'Tokyo!'

Svaki redatelj će na svoj specifičan način ispričati jednu čudnu priču smještenu u japanskoj metropoli. Gondryjev polusatni segment 'Interior Design', rađen je po stripu 'Cecil i Jordan u New Yorku' autorice Gabrielle Bell i prati priču o paru koji se preselio u Tokio u potrazi za boljom budućnosti. Dečko ima jasnu ambiciju da postane filmaš, ali djevojka se postepeno gubi sve dok jednog dana ne shvati da se pretvorila u stolicu! Radnja priče je, očito, kao stvorena za Gondryja. Da bude još zabavnije i uvrnutije, glavna glumica u filmu Ayako Fujitani /naslovna/ je kćer zasigurno najproduhovljenijeg akcijskog junaka - Stevena Seagala!

Scena iz 'Shaking Tokyo'

Bongov segment 'Shaking Tokyo' prikazuje neobičnog čovjeka koji je hikikomori – izoliran je od vanjskog svijeta i zatvoren u četiri zida svoga stana. (Usput budi rečeno, u Japanu je ova pojava socijalne izolacije vrlo čest slučaj.) Njegovu svakodnevicu doslovno uzdrma jak potres tijekom kojega se dostavljačica pizze onesvijesti u njegovom stanu, a on se zaljubi u nju. No, je li to dovoljno ohrabrenje za izlazak na ulice Tokija?

Čovjek-stvor iz Caraxovog 'Merde'

A ispod ulica Tokija živi stvor koji je glavni lik treće priče - Caraxovog 'Merde'. Neobičan deformirani čovjek iz kanalizacije terorizira stanovnike sve dok ga vojska ne zaustavi, a samo troje građana može razumjeti njegov jezik.

Film koji je trenutno u fazi postprodukcije, već je proglašen antologijskim, a vrlo maštovit izbor i hrabra kombinacija redatelja garantira zaista zanimljivo filmsko iskustvo. I mi bi u Tokio!

Komentari

Nema komentara.