Od gangstera do predsjednika - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Od gangstera do predsjednika

Od gangstera do predsjednika

Autor 'Sopranosa' sprema prvi film, a John Waters novu komediju. Predstavio se filmski par Bush, a snimili smo i kuju na odmoru.

s.p. 09.05.2008 0 komentara

Od gangstera do predsjednika

'Sopranosi' su završili svoju uspješnu gangstersku karijeru, ali njihov kreator, David Chase, počinje novi veliki posao. Za Paramount će napisati scenarij, režirati i producirati svoj prvi film. Šef Paramounta Brad Gray Chaseu je dao odriješene ruke - ipak su oni stari poznanici i poslovni partneri iz vremena 'Sopranosa'. Detalji oko priče još se ne znaju, osim da će biti riječ o 'originalnoj drami' - da li to znači da su možda ipak točne glasine o igranoj verziji 'Sopranosa'? Javimo kada saznamo nešto više, trenutno oko tog projekta u Hollywoodu vlada 'omerta' - zakon šutnje.

Izišle su i prve slike /naslovna/ Josha Brolina koji u novom Stoneovom filmu utjelovljuje Georgea W. Busha. Još se raspravlja je li Josh dobro skinuo poznatu grimasu, a glavne zamjerke su ipak na račun izbora Elizabeth Banks kao Prve Dame - izgleda presexy u odnosu na original! Stone i koscenarist Stanley Weiser navodno su razradili scenarij tako da, uz efektne scene iz Bushove političke karijere, film sadrži i razne anegdote. Možda film ipak neće ispasti tako zamorna drama kao što se svi boje, nego crna komedija u kojoj Brolin može pokazati i svoj komičarski dar.


Trailer za posljednji Watersov uradak - 'A Dirty Shame'

Kada smo kod humora, evo novog filma majstora trash komedija, Johna Watersa. Zove se 'Fruitcake' i ima zanimljiv casting: Parker Posey i - Johnny 'Jackass' Knoxville. Glavni lik filma je dečko koji je dobio ime po svom omiljenom desertu, a kada pobjegne od kuće susreće drugog bjegunca, curu koju su odgojila dva homoseksualca a traži svoju majku. Film se predstavlja kao 'božićni', što znači da ne bi trebao biti previše bizaran, ali s Watersom se nikad ne zna - na našu radost!

Izišao je i trailer za dječji film naslovljen - 'Beverly Hills Chihuahua'. Prve reakcije na 100-ti film koji u naslovu ima 'Beverly Hills' su negativne, a povjerenje ne ulijeva ni ime redatelja, Raje Gosnella, koji je zaslužan za 'Kuću debele mame' i filmova sa Scooby Dooom. Ipak, filmovi sa slatkim životinjama kao što je malo psetance lako privlače obiteljsku publiku, a ovaj film ima i stvarno poznatu glumačku ekipu: Drew Barrymore, Jamie Lee Curtis, Salma Hayek, Edward James Olmos, Andy Garcia. Priča filma bavi se razmaženom kujicom Chloe (Drew Barrymore), koja se za vrijeme odmora izgubi na opakim ulicama Mexico Citya, a u preživljavanju joj pomažu novi prijatelji, među kojima je i njemački ovčar Delgado (Andy Garcia).


'Beverly Hills Chihuahua', r: Raja Gosnell, trailer
   
A Universal Pictures našao je tipa koji će režirati dugoočekivanu adaptaciju videoigre 'Bioshock'. Njihov izbor je Gore Verbinski, koji iza sebe ima superuspješne 'Pirate s Kariba', pa se Universalovi šefovi nadaju priljevu keša. Igrica 'Bioshock' se prošle godine prodala u preko 2 milijuna primjeraka, a Verbinski je već izjavio da ga je projektu privukao zanimljiv dizajn i priča o podvodnoj utopiji u kojoj stvari krenu krivo. Izdavač igrice najavio je nastavak igre za 2009., pa će vjerojatno izaći i prije filma. Da li se to Verbinskom smiješi nova trilogija? 

Komentari

Nema komentara.