Ljubav i predrasude u Woodstocku - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ljubav i predrasude u Woodstocku

Ljubav i predrasude u Woodstocku

Ang Lee opet snima gej priču, i to duhovitu biografiju čovjeka koji je uspio izboriti održavanje legendarnog koncerta u Woodstocku.

s.p. 23.04.2008 0 komentara

Ljubav i predrasude u Woodstocku

Stiže li 'Planina Brokeback 2' sa sretnim krajem? Naime, baš kao i u 'Planini Brokeback', Ang Lee režira priču s homoseksualnim protagonistom. Glavni junak je Elliot Tiber, koji se proslavio kada je kao čelnik lokalne gospodarske komore dao dozvolu za održavanje Woodstocka, a pomogao je i u samoj organizaciji koncerta koji je 1969. obilježio rock kulturu. Nakon toga, Tiber se angažirao kao borac za prava homoseksualaca, a u liberalnom New Yorku družio se s gej umjetnicima kao što su Truman Capote, Rock Hudson i Robert Mapplethorpe.

Film će biti rađen prema memoarima Elliota Tibera, koji je u suradnji s Tomom Monteom napisao knjigu 'Taking Woodstock: A True Story of a Riot, a Concert, and a Life'. Scenarističkoj adaptaciji knjige posvetit će se James Schamus koji je surađivao s Leejem na deset njegovih filmova, pisao je scenarij za 'Požudu, oprez', a kao producent ima zasluge i za stvaranje 'Planine Brokeback'.


Romantika Woodstocka - rock, kiša, blato i tisuće mladih koji barem jednom moraju na WC

Za ovaj film predviđen je budžet od 5 do 10 miljuna dolara, pa čekamo da vidimo koje će glumačke zvijezde angažirati za te (relativno sitne) pare. Najavljeno je i da će film biti rađen kao komedija, što s obzirom na Tibera i nije neko iznenađenje. Naime, Tiber voli nekonvencionalan i duhovit pristup, što potvrđuje i dugi naslov njegove druge knjige – 'Knock on Woodstock: The Uproarious, Uncensored Story of the Woodstock Festival, the Gay Man Who Made It Happen, and How He Earned His Ticket to Free'.

Ah, mislimo da naziremo i pouku priče – baš kao što je planina Brokeback bila mjesto slobode za gej kauboje, tako je i Woodstock pružio slobodnu ljubav za sve. I to uz atraktivnu zvučnu kulisu – jedva čekamo i film i soundtrack...

Komentari

Nema komentara.