Hulk - velik, zelen i mrzovoljan - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Hulk - velik, zelen i mrzovoljan

Hulk - velik, zelen i mrzovoljan

Bijesnom čudovištu se ne piše dobro, fanovima i novinarima se ne sviđaju specijalni efekti, a i konkurencija mu puše za zeleni vrat.

s.p. 11.04.2008 2 komentara

Hulk - velik, zelen i mrzovoljan

Hulk je možda bio uspješan kao strip i kao TV serija, ali s filmskim ekranizacijama nema sreće. Nedavno je izišao dugo očekivani trailer za ‘The Incredible Hulk’, a svi ga već lagano uspoređuju s prvotnom verzijom Ang Leeja. Fanovi su razočarani što Hulk izgleda umjetno, te se previše osjeća kompjuterski štih, baš kao i u prethodnoj verziji koju su također popljuvali mnogi novinari. Ang Lee je 2003. snimio 'Hulka' koji je koštao 150 milijuna, a na domaćem tržištu je zaradio oko 130 milja, pa se činilo da studio odustaje od ovog serijala.

No, Marvel nije želio odustati od novih ekranizacija, pa je odlučio isprobati novi recept. Umjesto psihologizacije iz prethodnog filma, u novom filmu se stavlja naglasak na više akcije, a pokušava se (ružnog) Hulka približiti i ženskoj publici. Tako je za glavnog glumca angažiran Edward Norton, a njegov Hulk će i nakon transformacije u zeleno čudovište moći govoriti. Već i naslov filma, 'The Incredible Hulk', pokazuje da se ovaj put film želi napraviti čim sličnijim seriji, a sve manje od hita bilo bi neuspjeh.


‘The Incredible Hulk’, trailer koji nije oduševio fanove Hulka

Navodno je i Edward Norton, koji ima veliki utjecaj na stvaranje filma, izjavio da neće surađivati na promociji filma ako ne bude zadovoljan završnim rezultatom. Zato se još rade 'završni radovi', unapređuju specijalni efekti i pažljivo planira promocija.

Problem Hulku mogli bi predstavljati brojni konkurenti iz svijeta superheroja, od 'Hancocka' s Willom Smithom u glavnoj ulozi, pa do 'Dark Knighta' koji se nakon smrti Heatha Ledgera još više iščekuje. Čak se i kreator Hulka, Stan Lee, više uzda u uspjeh svog drugog junaka, 'Iron Mana', nego u 'Hulka', od kojeg očekuje samo da će biti uspješniji od prethodne ekranizacije.

Marvel i distributer filma Universal planiraju spojiti interes za oba junaka, pa će drugi trailer za 'Hulka' ići u paru s 'Iron Manom', a Robert Downey Jr. uz noseću ulogu u 'Iron Manu' ima i cameo nastup u 'Hulku'. Sve to je dobra taktika, samo neka paze na Hulkove obožavatelje koji su isti kao Hulk – ako ih razbjesnite, naći ćete se u gadnoj nevolji.

Komentari
A: damirooo 25.06.2008 Pogledaj profil

očekivao sam možda više,ali film je šta je. mislio sam da će barem završna scena borbe biti pamtljiva ali ni to ništa posebno:fight dva čudovišta gdje veći i fizički snažniji izgubi.
Ajde, barem je bolji od prvog dijela

A: davorsite 13.06.2008 Pogledaj profil

Danas sam pogledao film i mogu reći da je odličan.