Bush, kako buš izgledao? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Bush, kako buš izgledao?

Bush, kako buš izgledao?

Dok se zahuktava podjela uloga, vode se rasprave o filmskoj biografiji Georgea Busha i njegovom psihičkom profilu.

s.p. 08.04.2008 0 komentara

Bush, kako buš izgledao?

Stručnjaci kritiziraju scenarij novog filma Olivera Stonea, biografiju Georgea W. Busha nazvane jednostavno 'W' iliti naški 'dabl ju'. Dok se sprema početak snimanja filma, ekipa iz Hollywood Reportera nabavila je scenarij (s datumom 17.10.2007.) i poslala ga glavnim biografima predsjednika Busha. Ti Busholozi uglavnom sumnjaju da će Stone napraviti pošten prikaz Busha i primjećuju razne pretjerane dramatizacije događaja.

Tako je navodno izmišljeno da Bush dramatično ponavlja kako ga 'prati tama', da se svađa s Cheneyom oko toga tko ustvari vodi držvu, a po ovoj verziji ispada i da nije želio da njegov otac postane predsjednik. No potvrđena je autentičnost događaja u kojem Bush mlađi pijan izaziva oca na borbu šakama, a to će biti jedna od efektnih scena u filmu.


'Ðorđe prosviro' - hrvatski film o Bushu

Scenariju se inače zamjera netočni i karikirani prikaz Busha i njegove ekipe po kojem se Bijelom kućom upravlja bez hijerarhije, a svi se međusobno oslovljavaju nadimcima. Po scenariju su mnoge Bushove političke odluke izmanipulirane od strane njegovih suradnika, pa tako ispada da su pravu vlast imali potpredsjednik Dick Cheney, ministar Donald Rumsfeld i Karl Rove (Bushov savjetnik, vidi dokumentarac 'Bushov mozak').
 
Na sve primjedbe se lako može odgovoriti konstatacijom da filmaši imaju pravo modificirati priču radi boljeg efekta. Stone je odbio išta komentirati, a scenarist Stanley Weiser ('Wall Street') je također 'bez komentara', ali nije propustio naglasiti kako je 'pročitao 17 knjiga o Bushu'. I jedan od producenata je naglasio da film 'neće biti dokumentarac', ali će se voditi dobro utvrđenim činjenicama.


Evo tko je trebao glumiti Busha - Will Ferrell!

I dok producenti trljaju ruke zbog mogućih kontroverzi koje će bolje prodati film, redatelj je manje-više izabrao glumce za predstojeći film. Busha će tumačiti stasiti Josh Brolin, a njegovog oca James Cromwell, koji je nedavno tumačio i člana vladajuće obitelji (princ Philip) u 'Kraljici'. U 'Kraljici' je Tonyja Blaira odlično odglumio Michael Sheen, no u ovom filmu se kao Blair spominje drugi britanski glumac, Ioan Gruffudd ('Fantastična četvorka', 'Kralj Arthur'). Zanimljivo je i da se za ulogu tamnopute Condoleezze Rice pregovara s još jednom britanskom zvijezdom, glumicom Thandie Newton. Bivša i sadašnja Prva dama su već izabrane, mama (Barbara) Bush će biti Ellen Burstyn, a Bushevu vižljastu suprugu Lauru tumačit će Elizabeth Banks, koja je baš svršila s filmom 'Zack and Miri Make a Porno'. Željno iščekujemo premijeru ovog filma, možda nam Najdraži gost opet dođe u posjet :-)

Komentari

Nema komentara.