Povratak legendi - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Povratak legendi

Povratak legendi

Eastwood se vraća glumi i režiji, Mangold opet snima akciju, a Amenabar ponovno radi na engleskom. Radi se nova 'Dina', a možda iskoči i novi Batman.

s.p. 20.03.2008 2 komentara

Povratak legendi

Clint Eastwood se vraća iza i – ispred kamere. Planira za Warner Bros režirati film 'Gran Torino', a nakon 'Djevojke od milijun dolara' opet će glumiti u vlastitom filmu. Još se ne znaju detalji, ali premijera bi trebala biti u prosincu, dok će zaposleni Clint u studenom predstaviti 'Changeling', dramu o otmici djece u kojoj glumi Angelina Jolie.

James Mangold je snimao drame i komedije, ali se nakon 'U 3:10 za Yumu' opet vraća filmovima s akcijom. Ekranizirat će francuski strip Alexisa Nolenta 'Cyclopes', koji govori o mračnoj budućnosti u kojoj vojnici nose kamere na šljemovima, tako da mogu uživo prenositi ratne događaje. Zaplet priče nastaje kada jedan vojnik shvati da se ne bori za ideale, nego za biznis. Mangold je izjavio da ga film zanima jer ima elemente dobrog SF-a: dobre akcijske scene i intrigantne teme.

Španjolac Alejandro Amenabar se nakon 'Uljeza' vraća snimanju holivudskih flmova na engleskom jeziku. Glavna glumica u njegovom novom filmu 'Agora' bit će Rachel Weisz, koja će tumačiti Hipatiju, legendarnu filozofkinju i matematičarku drevnog Egipta. 'Agora' se bavi vjerskim nemirima u Aleksandriji pod rimskom vlašću, za vrijeme kojih se Hipatija junački borila da sačuva legendarnu biblioteku.

Rachel Weisz će biti Hipatija - glavna intelektualka starog Egipta 
Nakon uspjeha trilogije o Spidermanu, Sam Raimi dobiva zadatak da u kina vrati filmove o CIA-inom analitičaru Jacku Ryanu. Lik kojeg je kreirao Tom Clancy pojavio se u nekoliko vrlo gledanih filmova ('Lov na Crveni oktobar', 'Patriotske igre'), pa studio želi do 2010. pokrenuti snimanje čitavog serijala. Ne zna se da li će se ekranizirati novi Clancyjev roman, a poznato je samo to da će radnja biti smještena u sadašnjost i da će se baviti Ryanom u mlađim danima.

Herojem u mlađim danima bavio se i Christopher Nolan u svoja dva filma o Batmanu, a pitanje je da li Nolan želi snimiti još jedan sequel. Nolan je prije rekao da 'Dark Knight' nije zamišljen kao uvod u sljedeći nastavak, a novinari stalno pitaju Christiana Balea da li je spreman opet obući crni kostim. Bale je izjavio da je spreman dovršiti trilogiju, ali bi volio da opet režira Nolan, s kojim je super surađivao.

A na kino platnima će se opet moći vidjeti 'Dina', film prema SF klasiku kojeg nije uspio uspješno ekranizirati čak ni David Lynch. Nove verzije prihvatit će se Peter Berg, glumac koji se u 'Kraljevini' dokazao kao redatelj visokobudžetnih filmova, a sada planira ekranizaciju koja bi bila što vjernija književnom predlošku Franka Herberta. Znači li to i veliki film u stilu 'Gospodara prstenova'?

Komentari
A: uredništvo 14.10.2009 Pogledaj profil

'Agora' stiže u kina u distribuciji Discovery filma iz kojeg kažu da ne znaju točan datum, ali svakako se radi o slijedećoj godini.

A: Aphexa 13.10.2009 Pogledaj profil

Zna li se mozda kad Agora stize u nasa kina?